INFP: Cutremur cu magnitudinea 5.3. Unde a fost simţit seismul

Un nou cutremur însemnat a avut loc marţi. Seismul a fost la mare adâncime, iar autorităţile nu au anunţat pague materiale.

07 iun. 2022, 16:27
INFP: Cutremur cu magnitudinea 5.3. Unde a fost simţit seismul

Un cutremur însemnat s-a înregistrat marți dimineață, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
În ziua de 7 Iunie 2022, la ora 04:57:51 (ora locală a României), s-a produs în nord-est de Taiwan un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.3, la adâncimea de 200 km.

Când ar putea fi viitorul mare cutremur. Seismologul Gheorghe Mărmureanu, avertisment pentru toți românii
Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 196 km E de Keelung, 218km E de Taipei, 225km E de Banqiao, 242km E de Taoyuan City, 253km NE de Hualien City, 278km E de Hsinchu.

Când va fi viitorul mare cutremur în România! Gheorghe Mărmureanu anunţă că pericolul major este la Bucureşti
Cutremur în China: Un mort şi şase răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu

O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea 6,1 grade care a avut loc miercuri dimineaţă şi în replica survenită ulterior în provincia Sichuan (sud-vestul de Chinei), a informat televiziunea publică citată de AFP.

Seismul a avut loc în districtul Lushan, care aparţine oraşului Ya’an, situat în provincia Sichuan (sud-vestul ţării).

Cutremurul s-a produs la ora locală 17:00 (9:00 GMT) la 17 kilometri adâncime. Cutremurul însoţit de o replică s-a produs în zonele rurale locuite din oraşul prefectură Ya’an, potrivit Centrului chinez al Reţelelor Seismice (CENC).

Regiunile din sud-vestul Chinei sunt de obicei afectate de cutremure, fiind zona unde mii de persoane şi-au pierdut viaţa în seismele survenite în ultimele decenii.