Înghesuială de la primele ore la Academia de Poliţie. Vezi REGULAMENTUL şi PROGRAMUL PROBELOR la facultate

O nouă zi de foc pentru cei care visează să fie poliţişti. Mii de tineri vin și astăzi, 20 iulie, din toată țara să se înscrie la Academia de Poliţie din Capitală. Mulți au venit, cu tot cu părinți, chiar de la prima oră, ca să evite temperaturile mari din timpul zilei.

20 iul. 2015, 06:14

Sute de absolvenţi de liceu care visează deja să poarte gradele pe umeri au ajuns la Academia de Poliţie încă de la primele ore ale dimineţii. Tinerii sunt veniţi din toată ţară şi au plecat spre Bucureşti în toiul nopţii pentru a ajunge primii la facultate. Au venit însoţiţi de părinţi sau prieteni, cu bagajele după ei şi înarmaţi cu multă răbdare. Miercuri, încep probele eliminatorii, urmând ca săptămâna viitoare să suţină proba scrisă.

Potrivit România TV, şi anul acesta concurenţa este mare. Numai la secţia de pompieri se bat 7 pe un loc.

Admiterea în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se face numai prin concurs. Acesta este organizat şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative în vigoare şi cu regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere 2015 în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, aprobat de Senatul Academiei.

INSTRUCTAJ PRIVIND PARTICIPAREA CANDIDAŢILOR LA CONCURSUL DE ADMITERE

I. Reguli de acces în Academia de Poliţie pe durata concursuluide admitere
 
– Accesul candidaţilor pentru susţinerea probelor din etapa I şi a II-a se face numai pe baza actului de identitate şi a legitimaţiei de concurs.
– Accesul persoanelor care îl însoţesc pe candidat este permis doar la susţinerea probei de verificare a aptitudinilor fizice, numai pe baza actului de identitate şi în limita a cel mult doi însoţitori pentru fiecare candidat.
 
 
II. Participarea la etapa I a concursului de admitere – probele eliminatorii
 
– Probele eliminatorii se desfăşoară în perioada 22-28 iulie 2015, potrivit graficului de concurs prezentat pe verso-ul acestui pliant şi afişat la avizierul Academiei.
– Prezentarea candidaţilor pentru susţinerea probelor eliminatorii se va face cu o oră înainte de începerea acestora, potrivit graficului de desfăşurare a acestora.
– Pentru susţinerea probelor de verificare a aptitudinilor fizice, candidaţii se vor prezenta cu echipamentul sportiv necesar. Candidaţii nu pot susţine proba cu pantofi de sport cu crampoane sau cuie.
– La probele eliminatorii nu se admit contestaţii.
 
III. Participarea la etapa a II-a a concursului de admitere – proba de evaluare a cunoştinţelor
 
– Proba se desfăşoară în data de 30 iulie 2015 şi 31 iulie 2015, între orele 09.00 şi 13.00. Candidaţii se vor prezenta pentru susţinerea probei scrise până la ora 07.50 în ziua planificată, în ţinută decentă.
– Listele cu repartizarea pe serii şi în sălile de examen a candidaţilor pentru susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor se afişează la avizierul Academiei şi la intrările în sălile de concurs cu cel puţin o zi înaintea începerii probei.
– Proba constă în rezolvarea unui test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină pentru care a optat candidatul.
– Se interzice intrarea în sala de concurs cu aparatură electronică, telefoane mobile, materiale scrise (cărţi, caiete, însemnări etc.), precum şi orice alte materiale care ar putea servi la rezolvarea subiectelor.
– Completarea grilei de concurs se va face numai cu instrumente de scris cu culoare albastră.
 
Părăsirea de către candidat a locului de desfăşurare a oricărei probe de concurs înainte de încheierea acesteia atrage eliminarea din concurs.
 
Concursul de admitere se desfăşoară şi cu respectarea prevederilor Legii nr.319/2006 a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi a H. G. 1425/2006 pentru aprobarea
 
Normelor metodologice de aplicare a Legii 319/2006.
 
Informaţii suplimentare privind concursul de admitere pot fi accesate pe site-ul instituţiei: www.academiadepolitie.ro.
 
În Academie, concursul de admitere se organizează pe facultăţi astfel:

Facultatea de Poliţie
Specializarea „Ordine şi siguranţă publică” învăţământ cu frecvenţă
Specializarea „Drept” învăţământ cu frecvenţă

Facultatea de Pompieri
Specializarea „Instalaţii pentru construcţii – pompieri” învăţământ cu frecvenţă

Facultatea de Arhivistică
Specializarea „Arhivistică” învăţământ cu frecvenţă

În perioada concursului de admitere – 17.07 – 05.08.2015 – Academia de Poliție „Al.I.Cuza” nu asigură cazare candidaților.