Îngheţată gratuită pentru elevii care au reciclat sticle, PET-uri şi doze de aluminiu

Elevii Şcolii Gimnaziale Ciugud au primit o îngheţată în schimbul unui PET reciclat în cadrul proiectului CIUGUban lansat recent de Primăria Ciugud.

24 iun. 2021, 12:44

Îngheţată gratuită pentru elevii din Ciugud care au reciclat sticle, PET-uri şi doze de aluminiu. Potrivit reprezentanților Primăriei din Ciugud, copiii au fost premiați pentru numărul record de PET-uri, doze de aluminiu și sticle reciclate în ultima săptămână, informează alba24.ro Astfel, toți elevii au primit gratuit înghețată, oferită de compania ALPIN 57 Lux.

Aceasta este, de fapt, o continuare a unui proiect de reciclare destinat copiilor din comună, care are la bază un concept inedit: ciugubanul.

Moneda virtuală, pe care reprezentanții administrației locale au numit-o CIUGUban, este folosită, în primă fază, pentru a recompensa cetățenii, în special copiii, care colectează selectiv deșeurile și reciclează ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu.

Citeste si Prima localitate din România în care apare moneda virtuală. Moneda are valoare de recompensă

Proiectul presupune montarea în comună a unor stații de preluare și reciclare a ambalajelor, în care urmează să fie strâânse sticlele, PET-urile și dozele de aluminiu. În schimbul acestora, persoanele care reciclează primesc monede virtuale, CIUGUbani, care vor putea fi folosite în comunitate. Aceste monede reprezintă doar o formă de recompensare a cetățenilor și de stimulare a reciclării și colectării selective.

Prima astfel de stație a fost montată în curtea Școlii Gimnaziale Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, şi are forma unui roboțel.

Citeste si Ministrul Mediului explică de ce a ajuns România groapa de gunoi a Europei. „Doar 10% din deşeurile importate sunt reciclate”