Ingredientul minune al femeilor din India. Iată cel mai eficient leac împotriva acneei

Se spune că tratamentele folosite pentru frumuseţe mai ales de către femeile din India şi Orientul Mijlociu sunt deosebite.

31 mart. 2016, 11:35
Ingredientul minune al femeilor din India. Iată cel mai eficient leac împotriva acneei

Turmericul sau curcuma este un condiment folosit intens în India şi Pakistan. „Ingredientul” minune este obţinut din rizomii plantei cu acelaşi nume, care sunt fierţi, copţi, apoi măcinaţi până devin o pulbere fină de culoare portocalie. Mai poartă denumirea de şofran indian şi este utilizat sub formă de mască facială în ritualurile de dinaintea nunţii în India şi Pakistan. Masca obţinută din turmeric, numită Ubtan sau Uptan, are rolul de a curăţa intens porii, luminează tenul şi previne apariţia coşurilor, potrivit doctorulzilei.ro.

Ubtanul e folosit pentru masarea, curățarea, tratarea și hrănirea pielii. Este o pulbere de turmeric, folosit pentru a întineri şi curăţa pielea, un fel de substanţă 3 în 1, care înlocuieşte săpunul, scrubul şi masca hrănitoare, hidratantă, antiinflamatoare etc. Pentru a utiliza ubtan, 1-2 linguriţe de turmeric pudră se amestecă cu lichid cald, decoct, lapte, iaurt, ceai și poate fi adăugată și miere. Această pulbere, nu necesită o fierbere, doar o amestecare cu lichid. Masăm uşor faţa, corpul, ne gîndim că avem o piele frumoasă şi minunată (Ayurveda este de părere că, fără atitudine corectă, pozitivă, utilizarea ubtan-ului va fi ineficientă), dacă dorim folosirea lui ca mască, atunci îl lăsăm pe față 10-15 minute.

Ubtan pentru o piele normală: se amestecă pudra de turmeric (1-2 lingurițe) cu apă de izvor, minerală sau purificată, un decoct de plante la alegere. Ubtan-ul astfel pregătit poate fi păstrat în frigider o zi sau două.

Pentru tenul gras: se adaugă iaurt sau suc de lămâie diluat peste turmeric. Acest amestec ar trebui să fie utilizat imediat, nu poate fi păstrat în frigider.

Pentru pielea uscată, se adaugă iaurt, smântâna proaspătă, suc de castravete sau de aloe, puţin ulei de măsline.

Pentru piele îmbătrânită, turmericul poate fi amestecat cu lapte şi se adaugă un pic de ulei de bază natural (de exemplu, câteva picături de ulei din germeni de grâu).

Pentru toate tipurile de piele se poate adăuga o picătură de ulei esenţial cu proprietăţi de curăţare (rozmarin, mirt şi altele).

Citeşte şi Tipare de frumuseţe care ar trebui să dispară până la sfârşitul lui 2016