Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în murături ca să nu mai facă floare. Trucuri simple pentru murături perfecte

Nu mai e mult şi gospodinele vor începe pregătirea murăturilor pentru iarnă. Una dintre cel mai des întâlnite probleme cu care se confruntă gospodinele este faptul că, uneori, zeama murăturilor se tulbură şi face floare. Problema este ca şi rezolvată dacă aplici trucul pe care ţi-l vom dezvălui în rândurile următoare.

11 aug. 2022, 19:17
Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în murături ca să nu mai facă floare. Trucuri simple pentru murături perfecte

Pregătirea saramurii reprezintă o etapă importantă atunci când punem murături, de aceea este important să o preparăm corect. Așadar, după ce am pus legumele, indiferent că vorbim despre castraveți, gogonele sau pepeni, trebuie să le depozităm într-un loc răcoros și uscat. Astfel, pentru ca saramura să se menţină limpede, după două săptămâni după ce le-am pus trebuie adăugată şi o pastilă de aspirină. Aceasta va împiedica formarea florii deasupra murăturilor. Apoi, murăturile trebuie depozitate din nou la loc răcoros.

De asemenea, condimentele puse în borcanele de murături nu sunt doar pentru aromă. Piperul, boabele de muștar, dafinul sau hreanul au și rol antibacterian. Pentru ca zeama să nu devină vâscoasă şi pentru ca murăturile să se menţină tari o perioadă cât mai lungă perioadă, se adaugă în borcane frunze şi crenguţe de vişin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat. Este însă obligatoriu să folosim sare neiodată, pentru că iodul provoacă înmuierea legumelor şi tulburarea saramurii.

Citeste si De ce să pui un păhărel de ţuică în oala în care fierbi carnea. Trucul genial al gospodinelor. Neapărat trebuie să-l încerci şi tu!

Trucuri simple pentru murături perfecte

Primul aspect de care trebuie să ţii cont atunci când te apuci de preparat murături este ca totul să fie curat și sterilizat. Mâinile trebuie spălate bine, cu apă și săpun, pentru a nu avea bacterii care pot favoriza apariția florii. Foarte importantă este sterilizarea recipientului în care vor fi puse murăturile. Sterilizarea se poate face cu apă cu bicarbonat de sodiu.

Legumele și fructele care se vor pune la murat trebuie să fie spălate cu apă rece. Apa pentru saramură este bine să fie fiartă şi asta întrucât apa de la robinet poate fi mai dură, acest lucru ducând la apariției florii la murături. Dacă vei fierbe apa folosită la saramură vei scăpa de riscul de a face murăturile floare.

Sarea folosită la saramură trebuie să fie grunjoasă, niciodată sare fină. Sarea fină favorizează formarea florii!

Citeste si Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Trucul pe care marii bucătari l-au ținut ascuns atâta timp