Ingredientul „secret” care dă un gust excelent cafelei. Se găsește la aproape orice magazin

Specialiștii în cafea au dezvăluit „secretul" pentru îmbunătățirea exponențială gustului băuturii: amestecul de ciocolată caldă. 

29 apr. 2023, 00:11
Ingredientul „secret” care dă un gust excelent cafelei. Se găsește la aproape orice magazin
Cum se bea corect cafeaua dimineaţa

Adaugă un amestec de ciocolată caldă pentru a schimba gustul cafelei atunci când nu e în preferințele tale.

Se recomandă evitarea excesului de zahăr sau grăsime în doza zilnică de cafea, dar uneori, o cafea de slabă calitate poate avea o aromă mai bună prin „mascarea” cu ciocolată caldă. Adăugarea unei cantități de zahăr nu va putea acoperi gustul slab calitativ al boabelor de cafea sau al unui lot ars.

Conținutul plicului de ciocolată caldă pur și simplu se poate dizolva în apă, pentru a acoperi aromele amare. Mai mult, ciocolata caldă va trasforma cafeaua într-o băutură densă, mai bine echilibrată.

 

De ce mulţi oameni pun unt în cafea dimineaţa

 

Majoritatea oamenilor beau cafea încă de la prima ora a dimineții, pentru a avea energie pe parcursul întregii zile. Sunt multe persoane care consumă chiar și cinci cafele pe zi, fără să își dea seama că acestea le pot afecta somnul din timpul nopții.

Consumul unei cantități prea mari de cafea poate afecta calitatea somnului. Cu toate acestea, un studiu realizat de cercetătorii din Australia arată că cei care consumă în jur de două-trei cești cu cafea pe zi au un risc mai scăzut de a muri de tinere sau de a avea probleme cardiovasculare, spre deosebire de cei care nu o consumă deloc.

Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere
Specialiștii spun că trebui să consumăm ultima cafea cu cel puțin șase ore înainte să ne culcăm. Explicația este simplă. Cofeina rămâne în corpul nostru timp de aproximativ șase ore după ingerare. Astfel, dacă vă beți ultima cafea la ora 16:00, cofeina va fi încă în corp la ora 22:00.