Ingrid Zaarour, fostă şefă a ANRP, pusă sub CONTROL JUDICIAR, în dosarul lui Horia Georgescu

Ingrid Zaarour, fosta şefă a ANRP, a fost pusă de procurorii DNA sub control judiciar, în dosarul lui Horia Georgescu.

16 mart. 2015, 14:31
Ingrid Zaarour, fostă şefă a ANRP, pusă sub CONTROL JUDICIAR, în dosarul lui Horia Georgescu

Procurorii DNA au decis, luni, punerea sub control judiciar a fostului preşedinte ANRP, Ingrid Zaarour, în dosarul în care şeful ANI, Horia Georgescu, a fost reţinut 24 de ore.

Ingrid Zaarour a fost audiată, luni de procurii DNA.  Potrivit unor surse judiciare, ea este acuzată de trei fapte de abuz în serviciu în calitate de președinte al Comisiei, funcție deținută în perioada 1 octombrie 2007 — 4 februarie 2009.

Potrivit surselor citate, procurorii au luat o măsură preventivă mai puțin aspră având în vedere că aceasta are grave probleme de sănătate, prezentând și documente în acest sens.

Totodată, în faţa procurorilor a ajuns, luni, şi deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu, fost vicepreşedinte ANRP.

Ingrid Zaarour a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, până în 2009, când conducerea instituţiei a fost preluată de către Ancuţa Gianina Oprea, consiliera preşedintelui PSD Mircea Geoană.

HORIA GEORGESCU, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost reţinut, luni, de DNA, după ce a fost audiat de procurori aproape 6 ore. Şeful ANI a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei şi urmează ca marţi procororii DNA să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție arestare preventivă pentru 30 de zile pentru abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din care făcea parte şi Horia Georgescu a supraevaluat bunurile în trei dosare cauzând un prejudiciu de aproximativ 75.000.000 euro.

Citeste şi HORIA GEORGESCU, şeful ANI, REŢINUT de DNA pentru imobile retrocedate, supraevaluate cu 75 MIL. EURO