Îngrijorare la Cotroceni: Teroriştii ar putea fura material radioactiv de la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Preşedinţia este în alertă din cauza riscului ca teroriştii să fure material radioactiv din centrala nucleară de la noi, potrivit unor surse de la Administraţia Prezidenţială, citate de România TV. România TV este singura televiziune care a intrat şi a filmat în centrul nuclear de comandă, la Centrala de la Cernavodă. Autorităţile au luat măsuri preventive şi fac scenarii după atacurile teroriste din Bruxelles. Directorul direcţiei de Radioprotecţie a centralei de la Cernavodă, inginerul Vasile Simionov, a vorbit pentru România TV despre aceste măsuri.

01 apr. 2016, 13:50
Îngrijorare la Cotroceni: Teroriştii ar putea fura material radioactiv de la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Surse de la Palatul Cotroceni au anunţat pentru România TV că riscul ca teroriştii să fure materiale radioactive de la Centrala Nucleară de la Cernavodă este „moderat”, potrivit România TV. Totuşi, autorităţile române sunt îngrijorate şi sunt în alertă în urma ultimelor atentate teroriste din Europa.

Autorităţile din ţara noastră iau măsuri preventive după atacurile de la Bruxelles. România TV este singura televiziune care a intrat şi a filmat în centrul de comandă al centralei nucleare de la Cernavodă. Şeful Direcţiei de Radioprotecţie de la Cernavodă, inginerul Vasile Simionov, a vorbit despre aceste măsuri.

Ar fi efecte pe termen scurt sau imediat, dacă vreţi, în care comunitatea din jurul centralei ar fi panicată. Un asemenea eveniment poate produce panică. Un asemenea eveniment poate să fie considerat posibil de a se întâmpla imediat şi la noi„, a declarat Vasile Simionov.

Specialiştii în politică externă consideră şi ei că România poate fi o ţintă pentru terorişti. „Poate fi o ţintă şi centrala nucleară de la Cernavodă. Dacă se fură material radioactiv şi se depozitează în Bucureşti mor toţi bucureştenii din cauza radiaţiilor„, a explicat analistul Bogdan Chiriac.

CITEŞTE ŞI: Ministrul de externe belgian: Centralele nucleare, o „ţintă interesantă” pentru terorişti