Eleva olimpică, scoasă din gheaţă cu târnăcopul. Inima, repornită după ore de masaj cardiac VIDEO

O fată în vârstă de 13 ani, aflată în tabără la Buşteni, a fost dusă la spital în stare critică, marţi, după ce ar fi căzut de la un etaj al vilei unde era cazată. Eleva olimpică a fost găsită, dimineaţă, îngheţată de către colegii ei. Potrivit România TV, medicii au folosit un târnăcop ca să o scoată din zăpada îngheţată. După mai multe ore de masaj cardiac, inima fetei a început să bată singură.

08 ian. 2013, 16:17
Eleva olimpică, scoasă din gheaţă cu târnăcopul. Inima, repornită după ore de masaj cardiac VIDEO

O elevă în vârstă de 13 ani aflată în tabără la Buşteni a fost dusă la spital în stare critică, marţi, după ce ar fi căzut de la un etaj al vilei unde era cazată, ea fiind găsită de către colegi.

Potrivit reprezentanţilor Seviciului de Ambulanţă Prahova, fata a fost găsită în hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade. Conform sursei citate, fata ar fi stat în zăpadă foarte mult, încă din cursul nopţii, ambulanţa fiind solicitată la faţa locului la ora 7.28 şi ajungând în jurul orei 7.40, când au început şi manevrele de resuscitare.

Fata a fost transportată la Spitalul din Sinaia în comă profundă.

Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat că fata respiră în continuare cu ajutorul unui aparat, dar că inima ei bate acum singură, medicii renunţând la masajul cardiac extern, potrivit Mediafax.

Timp de mai multe ore inima fetei a bătut susţinută de masajul cardiac extern făcut de medicii de la SMURD şi de cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului.

Medicii de la unitatea spitalicească au reuşit să crească temperatura corpului fetei la aproximativ 31 de grade, cu peste zece grade în plus faţă de cât avea fata în momentul în care a fost găsită.

Directorul medical al Spitalului din Sinaia a mai declarat că pacienta este asistată în permanenţă de trei medici, între care un specialist în terapie intensivă şi doi specialişti în medicina de urgenţă.

Fata va fi transportată la o unitate sanitară din Bucureşti doar în momentul în care transportul nu va prezenta vreun risc pentru viaţa ei.

Incidentul a avut loc într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Clădirea se află pe strada Paltinului din Buşteni, iar conform site-ului Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI), instituţia este subordonată Ministerului Economiei, fiind finanţată integral din venituri proprii, şi are ca obiect principal de activitate „formarea profesională continuă a adulţilor”.

Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară.

Fata este elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 „Jose Marti” din Sectorul 2 al Capitalei şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

Rozica Ştefan, directorul Şcolii generale nr. 56 „Jose Marti”, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta. Ea a precizat că în incinta şcolii nu a fost niciun anunţ despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este „categoric” opţiunea părinţilor.