Iniţiativa România cere DEMISIA din funcţiile publice şi excluderea din partide a 128 de POLITICIENI PENALI

"Initiaţiva România", platforma civică născută din mişcările de stradă după tragedia din clubul Colectiv, cere într-o scrisoare transmisă liderilor formaţiunilor parlamentare, excluderea din partide, dar şi demisia din funcţiile publice ocupate, a "tuturor politicienilor inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupţie şi conexe".

13 nov. 2015, 16:45
Iniţiativa România cere DEMISIA din funcţiile publice şi excluderea din partide a 128 de POLITICIENI PENALI

Grupul Initiativa Romania a intocmit o lista care cuprinde un numar de 128 de nume de politicieni de la varful statului si partidelor care au fost inculpati, solicitand totodata liderilor de partide „angajamentul public ca niciunul dintre aceste nume nu se va mai regasi pe listele partidelor la alegeri”.

Scrisoarea transmisa de Initiativa Romania:

In atentia domnului Liviu Dragnea, Presedinte al PSD
In atentia doamnei Alina Gorghiu si domnului Vasile Blaga, Co-presedinti ai PNL
In atentia domnului Kelemen Hunor, Presedinte al UDMR
In atentia domnului Gabriel Oprea, Presedinte al UNPR
In atentia domnului Traian Basescu, Presedinte MP
In atentia domnului Calin Popescu Tariceanu, Presedinte ALDE

Doamna si domnilor presedinti,

Ati declarat public ca ati auzit mesajul strazii „Coruptia ucide!”.

Noi, cei 500 de membri ai Initiativei Romania, platforma civica nascuta din miscarile de strada dupa tragedia din Colectiv, am sperat ca veti demonstra ca l-ati si inteles si ca actionati in consecinta. Preferati in continuare ipocrizia si minciuna, insa.

Coruptia are nume si prenume. Si fiecare dintre aceste nume a contribuit in mod direct la saracia romanilor, promovarea incompetentei si hotiei si, in cele din urma, moral, la uciderea a peste 50 de tineri.

Pentru ca ati continuat sa fiti surzi si orbi la cererile legitime ale romanilor, Initiativa Romania va pune la dispozitie o harta a coruptiei la nivelul tarii: numele fiecarui deputat, fiecarui senator, fiecarui presedinte de Consiliu Judetean, fiecarui primar de municipiu resedinta de judet suspectat de sau implicat in comiterea de infractiuni (in baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ).

Initiativa Romania va cere:

1. Excluderea din partidele dumneavoastra a tuturor politicienilor inculpati, trimisi in judecata, condamnati nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, in special de coruptie si conexe;
2. Angajamentul public ca niciunul dintre aceste nume nu se va mai regasi pe listele partidelor dumneavoastra la alegeri;
3. Demisia imediata a acestor persoane din functiile publice pe care le ocupa.

Ii invitam pe toti cei care ne sustin, membri si viitori membri, sa ne aduca la cunostinta daca am scapat vreun nume si sa completeze harta coruptiei politice in intreaga tara, pana la nivel de consilii.

Ii rugam pe romani sa nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua sa sustina in functii publice fie si doar un nume din aceasta lista. Ii invitam pe romani sa ni se alature in initiativa noastra de a curata clasa politica, prin sustinerea unor oameni competenti si integri care sa isi asume un serviciu public in beneficiul cetatenilor.

Lista Initiativei Romania cuprinde un numar de 128 de nume de politicieni de la varful statului si partidelor care au fost inculpati: 57 de deputati sau eurodeputati, 26 de senatori, 28 de presedinti sau vicepresedinti de consilii judetene si 17 primari ai municipiilor resedinta de judet.

Lista a fost realizata pe baza informatiilor publice din presa si de pe site-ul DNA.

Initiativa Romania

VEZI AICI LISTA POLITICIENILOR PENALI

Initiativa Romania este o miscare civica care isi propune coagularea cetatenilor si a societatii civile in Bucuresti. Scopul acesteia este identificarea resurselor care, pe termen mediu si lung, vor reprezenta o alternativa la clasa politica actuala in administratia publica locala si nationala.