INCENDIU COLECTIV. INML desfăşoară activitate cu toate laboratoarele sale

INML desfășoară duminică activitate medico-legală cu toate laboratoarele sale, conform ordonanței organului de cercetare, pentru ca familiile celor decedați în evenimentul tragic de la clubul Colectiv să își poată ridică aparținătorul, precizează un comunicat de presă al instituției.

08 nov. 2015, 12:02
INCENDIU COLECTIV. INML desfăşoară activitate cu toate laboratoarele sale

INML a precizat că a suspendat, începând cu data de 31 octombrie, taxele instituției cu privire la îmbălsămare și igienizare, singurele două taxe pe care le percepe instituția către public privind persoanele decedate și care sunt prevăzute de lege.

„Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv, nimeni nu are de achitat nicio taxă instituției medico-legale pentru a ridica persoana decedată. INML este o instituție medicală, publică și nu desfășoară activități funerare, nu procură obiecte funerare, sicrie sau locuri de veci. Pentru orice serviciu funerar inclusiv transportul persoanelor decedate, cu respect rugăm familiile îndoliate să nu se adreseze INML, care nu are astfel de prestații, și să aleagă pentru aceste servicii firme funerare după propriile lor opțiuni astfel încât atunci când se prezintă la INML pentru a ridica persoana decedată aceste firme să fie la rândul lor prezente”, precizează comunicatul de presă.

Până duminică au fost autopsiate la INML un număr de 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la fața locului.