ÎNREGISTRĂRI cu Dragnea şi Ponta din şedinţa PSD. Dragnea: „E o moţiune împotriva unui premier al nimănui” VIDEO

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este citită duminică în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, puterea având nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul urmând să aibă loc miercuri. În cadrul şedinţei PSD, Liviu Dragnea a declarat: "E o moţiune împotriva unui premier al nimănui. Planul lui Grindeanu e pus la punct mai demult", potrivit România TV. La rândul său, Victor Ponta a precizat: "Dacă mergeţi cu moţiunea până miercuri, PSD pierde în orice situaţie".

18 iun. 2017, 13:19
ÎNREGISTRĂRI cu Dragnea şi Ponta din şedinţa PSD. Dragnea: „E o moţiune împotriva unui premier al nimănui” VIDEO

Liviu Dragnea a declarat, în cadrul şedinţei PSD, că moţiunea de cenzură este o „moţiune împotriva unui premier al nimănui”, planul lui Sorin Grindeanu fiind „pus la punct mai demult”.

ÎNREGISTRĂRI cu Liviu Dragnea din şedinţa PSD:

La rândul său, Victor Ponta a precizat că dacă moţiunea va merge până miercuri, „PSD pierde în orice situaţie”.

Dacă mergeţi cu moţiunea până miercuri, PSD pierde în orice situaţie. Dacă va exista moţiunea, atunci veţi discuta cu Iohannis. I-am transmis personal lui Dragnea că vrem dialog. Sper ca PSD să rămână unit şi să nu ajungem la anticipate. Grindeanu aşteaptă acum opinia conducerii partidului„, a declarat Victor Ponta, în cadrul şedinţei PSD.

ÎNREGISTRĂRI cu Victor Ponta din şedinţa PSD:

PSD şi ALDE au finalizat, duminică la prânz, textul moţiunii de cenzură, document care are puţin peste trei pagini şi care se intitulează „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor„.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale„, menţionează textul.

Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul” Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin că nu este vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre „un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României„.

Citeşte şi MOŢIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, citită astăzi în Parlament. VEZI DOCUMENTUL