ÎNREGISTRĂRI SCANDALOASE între Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni, date publicităţii

Presa franceză a dat publicităţii înregistrări secrete ale discuţiilor dintre fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, şi soţia lui, Carla Bruni. Jurnaliştii au adus în atenţia publicului aceste discuţii pentru a evidenţia influenţa pe care o avea fosta Primă Doamnă în deciziile soţului ei, dar şi "dispreţul liderului de la Paris faţă de poporul său".

07 mart. 2014, 10:26
ÎNREGISTRĂRI SCANDALOASE între Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni, date publicităţii

La scurt timp după ce jurnaliştii de la Closer au dat în vileag amantlâncul dintre actriţa Julie Gayet şi preşedintele în exerciţiu Francois Hollande, un nou scandal se prefigurează în Hexagon. Ziariştii au făcut publice câteva înregistrări, realizate pe ascuns de unul dintre consilierii lui Sarkozy, în care fostul şef de stat şi soţia lui discută probleme importante ale ţării, potrivit libertatea.ro.

Cei de la Nouvel Observateur, unde au fost publicate articole legate de casete, sunt de părere că înregistrările, realizate de controversatul Patrick Buisson, fost consilier al lui Sarkozy, demonstrează cât de tare îi dispreţuia fostul lider pe francezi, dar şi cât de mult iubea acesta bani şi, totodată, arată ce influenţă avea Carla Bruni asupra soţului ei.

În una dintre discuţii, înregistrată la Lanterne de Versailles – fosta reşedinţă a premierului francez Francois Fillon, pe care Sarkozy i-ar fi „suflat-o” la începutul mandatului său de preşedinte, pe 26 februarie 2011, are drept subiect principal plecarea lui Brice Hortefeux de la Ministerul de Interne.

Jurnaliştii mai scot în evidenţă faptul că soţia fostului preşedinte, Carla Bruni, îşi domină soţul. Într-unul dintre dialoguri, se poate auzi cum Sarkozy spune despre soţia lui că ea este cea care „cântă” în casă. La rândul ei, Carla îi reproşează: „Eu te întreţin (…) când credeam că m-am căsătorit cu un bărbat cu salariu mare”.