INS: Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 1,7%, în ianuarie

Cifra de afaceri din industrie a înregistrat o scădere de 1,7%, în ianuarie 2016, activitățile din industria extractivă și industria prelucrătoare contribuind la acest trend, în comparație cu aceeași lună din anul anterior, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate vineri.

11 mart. 2016, 10:07
INS: Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 1,7%, în ianuarie

Potrivit sursei citate, în ianuarie, pe marile grupe industriale, scăderi s-au consemnat în industria bunurilor intermediare (-7,8%), industria energetică (-3,3%) și industria bunurilor de uz curent (-2%).

De asemenea, creșteri au înregistrat industria bunurilor de folosință îndelungată (+12,1%) și industria bunurilor de capital (+4%).

În ceea ce privește datele comparative ianuarie 2016 — decembrie 2015, cifra de afaceri din industrie a scăzut, per total, cu 6,8% ca urmare a diminuării activității din industria prelucrătoare (-7,1%). Totodată, afacerile din industria extractivă au crescut cu 0,7%.

Pe marile grupe industriale s-au consemnat scăderi în industria bunurilor de uz curent (-16,8%), industria bunurilor de capital (-5,9%) și industria bunurilor intermediare (-3,8%).

Pe de altă parte, creșteri s-au consemnat în industria energetică (+6,6%) și în industria bunurilor de folosință îndelungată (+0,4 %).