Înscriere clasa pregătitoare 2022 – 2023. Actele vor putea fi depuse din martie

Înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2022 - 2023 va fi posibilă din luna martie, au declarat surse din Ministerul Educaţiei citate de Edupedu.ro.

08 feb. 2022, 09:54
Înscriere clasa pregătitoare 2022 – 2023. Actele vor putea fi depuse din martie

Înscriere clasa pregătitoare 2022 – 2023. Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa pregătitoare în anul școlar 2022 – 2023 din martie, au declarat surse din ministerul Educației pentru Edupedu.ro.

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației.

Citeşte şi: Şcoli închise în Bucureşti de marţi. Şedinţă de urgenţă la Prefectura Capitalei

Înscriere clasa pregătitoare 2022 – 2023. Metodologia

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020

, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Citeşte şi: Peste 30.000 de elevi au COVID-19. Câte şcoli funcţionează online. Anunţul ministrului Educaţiei

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Ministerul Educaţiei atrage atenţia că prin completarea cererii de înscriere nu există garanţia că are loc şi înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului precompletate, scurtând timpul de așteptare al tuturor.


loading...
Partenerii noștri