ÎNSCRIEREA LA GRĂDINIŢĂ: Lista cu LOCURILE LIBERE pentru copiii care merg prima oară la grădiniţă

Luni, 11 mai, a început înscrierea în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani, care nu au fost niciodată la grădiniţă. Totodată, continuă reînscrierea în anul şcolar 2015-2016 a copiilor care au fost şi în acest an în învăţământul preşcolar. Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat lista locurilor libere de la grădiniţele din Capitală.

12 mai 2015, 06:17
ÎNSCRIEREA LA GRĂDINIŢĂ: Lista cu LOCURILE LIBERE pentru copiii care merg prima oară la grădiniţă

Pentru anul şcolar 2015-2016, Ministerul Educaţiei a alocat 665.000 de locuri în învăţământul preşcolar, la grupele de vârstă mică, mijlocie şi mare. Ministerul a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să asigure toate măsurile necesare finalizării până la 1 august a tuturor procedurilor de înscriere şi reînscriere.

Înscrierile pot continua şi după data de 1 august, în limita locurilor disponibile. După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 2-3 ani).

Locurile libere vor fi ocupate şi pe baza criteriilor generale de departajare, pe care grădiniţele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri, printre acestea fiind apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate al copilului înmatriculat în acea grădiniţă, părinte unic întreţinător de familie sau încadrarea în grad de handicap a copilului, înscrisă într-un certificat medical.

Fiecare grădiniță este obligată să afișeze următoarele informaţii: capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată), numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016 (pe grupe de vârstă), criteriile generale stabilite de Consiliul de administraţie pentru înscrierea copiilor, numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil. Criteriile generale vor fi aprobate de Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi se aplică în baza unor documente doveditoare, prezentate de părinţii/reprezentanţii legali ai copilului.

Perioadele de înscriere şi reînscriere la nivelul fiecărei grădiniţe şi orarul aferent vor fi stabilite de conducerea unităţilor de învăţământ. Ambele categorii de informaţii vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru a fi cât mai accesibile părinţilor şi publicului interesat. În măsura în care este posibil, informaţiile vor fi publicate şi pe site-urile grădiniţelor (dacă există) şi, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat LISTA LOCURILOR LIBERE LA GRĂDINIŢĂ pentru anul şcolar 2015-2016. DESCARCĂ DE AICI DOCUMENTUL