Înşelătorie URIAŞĂ cu teste COVID-19. O infirmieră lua banii şi falsifica rezultatele

O infiermieră este suspectată că fura teste de la spitalul la care lucra, apoi ajungea la domiciliul clienţilor, lua banii şi îi anunţa că au rezultate negative.

06 oct. 2020, 09:11
Înşelătorie URIAŞĂ cu teste COVID-19. O infirmieră lua banii şi falsifica rezultatele

Înşelătoria a fost semnalată la spitalul italian San Paolo din Civitavecchia, regiunea Lazio, iar suspecţi sunt o infirmieră şi partenerul ei de viaţă, bănuiți că au făcut teste COVID false la zeci de persoane care ar putea fi chiar infectate. Infirmiera fura testele de la spitalul unde lucra, iar iubitul acesteia, care pretindea că este medic, făcea teste COVID acasă la oameni, contra cost, apoi falsificau rezultatele şi spuneau că toate sunt negative, scrie presa italiană, citată de Mediafax. Anchetatorii verifică dacă printre persoanele fals testate nu se află vreuna infectată cu coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel, despre Covid: „Va fi vai de capul nostru! Scurt şi cuprinzător”

Înşelătoria cu teste false COVID ar fi început încă din luna aprilie. Anchetatorii au intrat pe fir după ce o femeie a primit un rezultat care i-a atras atenţia. Rezultatul era negativ, „semnat” de spital, iar în raport apărea că, totuși, „pozitivitatea nu este exclusă”. Când a mers la spital pentru a cere explicații, medicii i-au spus că ea nu a fost niciodată testată.

Procurorii fac acum investigații, apartamentul celor doi a fost percheziționat, au fost găsite teste COVID și o cantitate mare de material medical, iar numărul persoanelor fals testate este posibil să fie mult mai mare şi unii oameni să fie infectaţi.