Inspecţia Muncii a început controalele la angajatori. Amenzile pot urca până la 10.000 lei

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 11:27 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 11:27 // Sursa: romaniatv.net

Inspecția Muncii verifică în aceaste zile dacă angajatorii au negociat transferul contribuțiilor sociale la angajați. Amenzile pe care le riscă angajatorii care au refuzat să facă negocieiri urcă până la 10.000 de lei.

Inspectoratele teritoriale de muncă verifică în aceste zile dacă angajatorii s-au supus noii reguli de transfer al contribuțiilor către angajați și derularea negocierilor pentru majorarea salariului brut, potrivit România TV. În caz contrar, amenzile pregătite sunt cuprinse între 5.000 de lei și 10.000 de lei.

Guvernul a decis că inițierea și derularea negocierii colective, în unitățile în care nu există încheiat un contract/ acord colectiv de muncă, sunt obligatorii pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal în celelalte unități fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncă în vigoare.

Negocierile trebuiau inițiate și derulate de toate firmele în intervalul 20 noiembrie-20 decembrie 2017 și finalizate cu un proces verbal de constatare a rezultatului acestora, cu înregistrarea actelor adiționale la contracte.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Codul Fiscal Inspectia Muncii modificari cod fiscal modificari contracte munca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H