Inspector ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a lui Gabriel Niculescu, inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov, la data faptelor, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) și trafic de influență, în formă continuată (4 acte materiale).

21 iul. 2015, 15:09
Inspector ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Potrivit motivării procurorilor dna întocmit, „în perioada februarie – aprilie 2015, Gabriel Niculescu a pretins și primit de la un om de afaceri (persoană denunțătoare) în cinci tranșe, sumele de: 1.000 de euro, 3.100 de lei și băuturi alcoolice și nealcoolice în cuantum de 79 de lei, în vederea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu care-i reveneau în calitate de inspector fiscal din cadrul A.J.F.P. Ilfov, respectiv, în vederea efectuării unei verificări fiscale asupra societății administrate de acesta din urmă, precum și în vederea efectuării mențiunilor aferente acestei verificări în Registrul Unic de Control al societății.

CITEŞTE ŞI: Şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa şi un inspector ANAF, reţinuţi de DNA

În baza același rezoluții infracționale, în perioada martie – aprilie 2015, același inculpat a pretins și primit de la persoana denunțătoare, în patru tranșe, sumele de: 2.200 de lei și bunuri alimentare și nealimentare în cuantum de 650 de lei, lăsând să se creadă că are influență asupra altor funcționari cu funcție de decizie din cadrul A.J.F.P. Ilfov și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a urgenta procedura de reactivare a societății comerciale respective.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.300 de euro, ridicată de la locuința inculpatului, cu ocazia efectuării percheziției domiciliare„, se arată în rechizitoriul DNA.

Gabriel Niculescu a fost la data faptelor inspector fiscal cu grad de consilier principal în cadrul ANAF Ilfov – Serviciul de Inspecție Fiscală.


loading...
Partenerii noștri