Inspectoratul Şcolar Dolj cumpără biciclete pentru elevii care au abandonat şcoala, dar vor să se întoarcă la cursuri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj cumpără biciclete şi alte accesorii pe care le va distribui către 20 de şcoli din Craiova şi judeţ. Bicicletele sunt achiziţionate pentru a le da elevilor cu vârste între 16 şi 65 de ani care au abandonat şcoala şi vor să reia cursurile în vederea obţinerii unei calificări, scrie Gazeta de Sud.

25 nov. 2022, 08:52
Inspectoratul Şcolar Dolj cumpără biciclete pentru elevii care au abandonat şcoala, dar vor să se întoarcă la cursuri

Inspectoratul Şcolar Dolj cumpără biciclete pentru elevii care au abandonat şcoala, dar vor să se întoarcă la cursuri. Conform anunţurilor, ISJ Gorj va achiziţiona 1.200 de biciclete prin programul „A doua şansă” pentru învăţământ secundar superior. Costurile se ridică la peste 127.000 euro, iar banii provin din fonduri europene, potrivit gds.ro.

Grupul țintă avut în vedere este constituit din persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani împliniți și 65 de ani neîmpliniți, aparținând categoriei tineri sau adulți care beneficiază de sprijin pentru participarea la programe de educație (reîntoarcerea la sistemul formal de educație și formare). Practic, achiziţiile se fac pentru 1.200 de elevi.

Bicicletele vor fi distribuite către 20 de şcoli din Craiova şi din judeţ. Astfel, şcolile din Craiova care vor primi aceste obiecte sunt: Liceul ”Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic Auto, Liceul ”Traian Vuia”, Liceul ”Matei Basarab” și Liceul Tehnologic ”George Bibescu” din Craiova.

În județ, biciclete se vor da la şcolile profesionale sau liceele din Argetoaia, Melinești, Poiana Mare, Băilești, Daneți, Bechet, Filiași, Valea Stanciului, Cârcea, Segarcea, Calafat. Plenița și Călărași.

La unele şcoli, elevii care au început cursurile au vârste cuprinse între 22 şi aproape 50 de ani şi au reluat şcoala chiar începând cu clasa a V-a.