Inspectorii ANPC verifică autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB. Sănătatea oamenilor pusă în pericol

Inspectorii de la Protecţia Consuatorilor au verificat autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB, în depourile din Capitală.

23 mart. 2022, 10:14
Inspectorii ANPC verifică autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB. Sănătatea oamenilor pusă în pericol

Inspectorii ANPC verifică autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB. Autorităţile au staţionat în depouri vehiculele care puteau pune în pericol sau afecta sănătatea oamenilor.

Inspectorii ANPC verifică autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB. Sănătatea oamenilor, pusă în pericol

La ora 3.30 dimineaţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a venit cu inspecţii pe bandă rulantă în principalele depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB).  Aceştia au verificat dacă drepturile călătorilor sunt respectate, atunci când merg cu mijloacele de transport în comun. Grupele de inspectori ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, coordonate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu şi vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile şi autobazele STB de la Victoria, Dudeşti, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc.

Multe dintre tramvaie şi celelalte autovehicule ale STB care urmau să intre pe traseu dis de dimineaţă, pornind de la locurile-cheie, dar, din respect pentru călători, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficienţe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea.

STB recomandă călătorilor purtarea măşti de protecţie în mijloacele de transport în comun, precum şi în staţii, chiar dacă starea de alertă nu a mai fost prelungită de autorităţi.

„Având în vedere faptul că starea de alertă nu a mai fost prelungită, începând de azi, 09.03.2022, s-au eliminat o serie de restricţii care au fost în vigoare încă de la începutul pandemiei. Chiar dacă purtarea măştii nu mai este obligatorie, Societatea de Transport Bucureşti STB SA recomandă în continuare purtarea ei atât în mijloacele de transport, cât şi în staţii. De asemenea, accesul persoanelor în sediile Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA nu mai este condiţionat de prezentarea certificatului COVID-19 sau a dovezii că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2,

Sănătatea noastră şi a călătorilor este tratată de STB SA cu prioritate şi responsabilitate. Prin urmare, încurajăm păstrarea bunelor obiceiuri de igienă dobândite în cei doi ani de pandemie. Vom continua să oferim utilizatorilor STB SA o gamă variată de servicii de plată a călătoriei şi condiţii optime de transport public în comun”, potrivit unei informări postate pe site-ul STB.

Citeşte şi: BOMBĂ! Nicuşor Dan vrea 100 de autobuze electrice în Bucureşti! Suma colosală pe care o să o plateasca primăria! Fiecare va fi cu 140.000 de euro mai scump decât ar fi plătit Firea!