Inspectorii antifraudă au dat amenzi de peste 900.000 lei în urma unor controale la balastiere

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat, în perioada 28-29 iunie, 237 de firme care au ca obiectiv de activitate fabricarea betoanelor şi extracţia nisipului şi pietrişului (balastiere) şi au aplicat sancţiuni totale de peste 900.000 lei (200.000 euro), potrivit unui comunicat publicat vineri de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

30 iun. 2017, 12:09
Inspectorii antifraudă au dat amenzi de peste 900.000 lei în urma unor controale la balastiere

Inspectorii antifraudă au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale, din care 143 de amenzi şi 22 de avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 860.217 lei.

În plus, inspectorii ANAF au confiscat bani şi bunuri în valoare de 42.739 lei şi au suspendat activitatea a 15 firme pentru nereguli grave, precum neutilizarea caselor de marcat sau neemiterea de bonuri fiscale.

De asemenea, în perioada 25-27 mai, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au aplicat amenzi şi confiscări în valoare de 2,97 milioane lei în cadul unei operaţiuni denumite „Ceres”, prin care a verificat centrele comerciale, pieţele şi târgurile în care se vând fructe şi legume proaspete.

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au demarat şi anul trecut acţiuni de control la nivel naţional, pe fondul evaziunii ridicate din România, fiind vizate în special firmele care activau în comerţ şi hoteluri, restaurante, cafenele, care formează sectorul cunoscut sub denumirea HoReCa.

În ultimul an, inspectorii ANAF au demarat mai multe operaţiuni, precum Cristal, Venus, Hermes şi Helios. Potrivit estimărilor Consiliului Fiscal, statul român pierde 17 miliarde de euro în fiecare an doar din evaziunea fiscală din neplata TVA.

Citeşte şi Inspectorii antifraudă din ANAF încep de la 1 iulie controale la comercianţii de pe litoral