Instagram introduce o schimbare importantă la crearea unui cont nou. Care este cerinţa obligatorie

Instagram a anunţat că va solicita noilor utilizatori să introducă data de naştere înainte de a crea un cont nou. Platforma Instagram a declarat că măsura care interzice celor cu vârste de până la 13 ani să încarce fotografii este parte a eforturilor firmei de a proteja securitatea tinerilor.

05 dec. 2019, 16:56
Instagram introduce o schimbare importantă la crearea unui cont nou. Care este cerinţa obligatorie

De remarcat că această măsură se aplică doar pentru utilizatorii noi, nu și pentru cei existenți. Utilizatorii actuali, care și-au făcut cont înainte ca această măsură să intre în vigoare, pot continua să folosească Instagram chiar dacă sunt preșcolari. Instagram spune că, pe viitor, va folosi datele legate de vârsta utilizatorilor săi, pentru a le oferi celor mici informații educative legate de protejarea intimității și configurarea în acest sens a contului.

Snapchat, TikTok și Facebook au deja un proces de verificare a vârstei, Instagram fiind printre ultimele mari rețele sociale care implementează această măsură elementară de protejare a celor de mici. „Gurile rele” spun că Instagram a făcut acest lucru doar în urma presiunilor și a potențialelor sancțiuni pe care le putea primi pentru că afișează minorilor reclame la produse precum băuturile alcoolice.