Mişcare incredibilă Instagram. Compania îţi poate VINDE FOTOGRAFIILE POSTATE

Site-ul Instagram, cumpărat în 2012 de Facebook cu suma de un milliard de dolari şi-a schimbat de curând politica de confidenţialitate. Site-ul are dreptul de a vinde fotografiile utilizatorilor fără a cere acordul acestora, începând cu 16 ianuarie 2013.

18 dec. 2012, 15:36
Mişcare incredibilă Instagram. Compania îţi poate VINDE FOTOGRAFIILE POSTATE

În cazul în care fotografiile nu sunt şterse până la data stabilită, compania se va putea folosi de ele. Site-ul va avea dreptul să ofere informaţii despre utilizatori tuturor companiilor afiliate, inclusiv Facebook-ului. Potrivit BBC aceste modificări sunt considerate greşite de majoritatea utilizatorilor.

 „Am putea dezvălui informațiile dvs., precum și informații despre cookie-uri, informaţii despre autentificarea pe site, informaţii despre dispozitivul folosit și a datelor de localizare, organizațiilor care ne ajută să vă oferim servicii mai bune şi parteneriilor noştri de publicitate. Pentru a ne ajuta să oferim reclame plătite sau sponsorizate dvs. sunteți de acord ca o companie să ne plătescă pentru a afișa numele dvs. de utilizator şi fotografiile dumneavoastră, fără nicio compensaţie personală”,  apare scris în noua politică de confidenţialitate.

Instagram a declarat că scopul acestor modificări a fost acela de a uşura cooperarea cu Facebook. „Datorită acestor modificări vom putea să luptăm împotriva spam-ului mai eficient şi vom face sistemul mai rapid. Vom înţelege mai bine modul în care utilizatorii folosesc Instagram”, se arată în acelaşi comunicat.

Noile schimbări vor face foarte mulţi dintre utilizatori să renunţe la folosirea acestei aplicaţii, cu toate că Instagram promite că nu va modifica dreptul de proprietate al imaginilor.  Analiştii din social media spun că Facebook face o mare greşeală.

„De fiecare dată când Facebook a modificat aceste reguli a dus la revolta utilizatorilor şi a fost nevoit să revină la vechile clauze. Compania se joacă cu intimitatea oamenilor şi ei sunt foarte supăraţi”, a declarat Richard Holway, preşedinte al TechMarketView.