Instagram şi-a pierdut jumătate din utilizatori în mai puţin de o lună. Află motivul

Serviciul fotografic Instagram, deţinut de cunoscuta reţea de socializarea Facebook, şi-a pierdut, în mai puţin de o lună, jumătate din numărul de vizitatori pe care îi avea zilnic.

12 ian. 2013, 13:34
Instagram şi-a pierdut jumătate din utilizatori în mai puţin de o lună. Află motivul

Scăderea drastică raportată la nivelul utilizatorilor Instagram s-a produs datorită ultimelor acuzaţii lansate împotriva serviciului fotografic, conform cărora acesta plănuia să vândă imaginile utilizatorilor.

În mod normal numărul persoanelor care foloseau în fiecare zi Instagram ajungea la 16.35 milioane, această cifră fiind înregistrată în decembrie 2012. Însă la jumătatea lunii ianuarie 2013 numărul utilizatorilor zilnici a scăzut la 8.42 milioane.

La finalul anului trecut anunţul potrivit căruia Instagram ar urma să folosească fotografiile realizate de utilizatorii săi în scop comercial a stârnit un val de revoltă din partea acestora.

Noua clauză Instagram prevede că „o parte sau întregul serviciu s-ar putea susţine financiar din profiturile din publicitate”. De asemenea, clauza mai prevede ca utilizatorul serviciului Instagram să îşi dea acordul ca informaţiile despre contul său precum numele, numărul de like-uri şi fotografiile sau acţiuni pe care le întreprinde să fie folosite gratuit de către Facebook, care deţine Instagram, în acţiuni promoţionale şi publicitare.

Acest lucru înseamnă că fotografiile de pe Instagram ar putea fi folosite în materiale publicitare, fără a se face referire la autorul acestora, iar banii rezultaţi ar putea fi folosiţi de către Instagram.