Instagram Stories ajunge la 150 de milioane de utilizatori

Publicat: Joi, 12 Ianuarie 2017 08:51 // Actualizat: Joi, 12 Ianuarie 2017 08:51 // Sursa: romaniatv.net

Facebook anunţă că Stories, secţiunea din Instagram care grupează conţinutul efemer, a trecut de 150 de milioane de utilizatori, ocazie cu care va începe să afişeze şi reclame.

Stories a fost lansată în luna august a anului trecut şi este cea mai proeminentă facilitate pe care Facebook a copiat-o de la Snapchat, dintr-un şir destul de lung de astfel de exemple.

Secţiunea care afişează fotografii şi înregistrări video timp de numai 24 de ore din momentul în care au fost realizate a depăşit 150 de milioane de utilizatori zilnici din cei 300 de milioane de utilizatori zilnici pe care îi numără Instagram. Practic, jumătate din utilizatorii aplicaţiei accesează secţiunea Stories.

Pentru a monetiza această facilitate, Instagram va începe să afişeze reclame. Deloc surprinzător, modul în care acestea funcţionează este copiat, din nou, de la Snapchat.

După accesarea mai multor aşa-numite poveşti, utilizatorului îi vor fi afişate reclame ce pot lua forma imaginilor sau a clipurilor video. Imaginile vor fi afişate preţ de 5 secunde, în timp ce clipurile video nu vor depăşi 15 secunde.

Pentru a urmări modul în care performează reclamele, conturile business de Instagram vor avea la dispoziţie o secţiune de analiză, unde vor putea vedea parametrii de performanţă ai reclamelor precum afişări sau comentarii.

Reclamele vor fi vândute la clasica mie de afişări, iar preţul va fi stabilit prin licitaţie. Orice vizualizare, indiferent de durată, va fi contorizată drept afişare.

Pentru început, nici imaginile şi nici clipurile video nu vor fi însoţite de butoane sau link-uri. Cei de la Facebook, însă, au de gând ca în următoarele trei luni să faciliteze vânzarea de produse prin intermediul acestor reclame.

Citeşte şi Foloseşti WhatsApp? Schimbarea asta afectează aproape 1,5 milioane de utilizatori

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Facebook Instagram instagram stories utilizatori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H