Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest! Instanța din Târgu Mureș a luat decizia

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins contestația depusă de socrii lui Cătălin Cherecheș, motiv pentru care aceștia vor rămâne în arest preventiv. Decizia instanței este definitivă.

13 nov. 2023, 15:16
Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest! Instanța din Târgu Mureș a luat decizia
Instanța din Târgu Mureș a luat decizia! Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest

Soacra și socrul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost, inițial, reținuți pentru o perioadă de 24 de ore joi de către procurorii DNA. Mai târziu, au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Aceștia au contestat decizia instanței, însă Curtea de Apel Târgu Mureș a respins contestația, iar aceștia vor rămâne în arest.

Citește și: Cătălin Cherecheș rupe tăcerea în scandalul momentului. Primele declarații video după ce socrii lui au fost arestați: „Cea mai aberantă și mizeră infracțiune. Și îl afectează fix pe cel care stă cu fiica ta în pat. Înțeleg multe, dar să-și bată joc de viața mea…”

Soacra primarului Cherecheș ar fi fost surprinsă în flagrant, miercuri, după amiază, la Cluj, unde se pare că intermediase o mită pentru o judecătoare responsabilă de pronunțarea unei sentințe definitive într-un dosar de corupție în care era implicat ginerele său la Curtea de Apel Cluj. Aceste informații au fost furnizate de surse judiciare.

În timp ce primarul Cătălin Cherecheș a declarat că nu are cunoștință despre aceste evenimente, sugerând chiar posibilitatea unei înscenări, procurorii au descoperit asupra soacrei o sumă de 50.000 de euro, despre care se bănuiește că ar fi o tranșă dintr-un total de 100.000 de euro, care ar fi fost destinată judecătoarei.

Conform surselor, soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, angajându-se să ofere o sumă de bani în schimbul unei condamnări mai indulgente pentru ginerele ei.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat miercuri că nu știe nimic despre aceste lucruri și a vorbit despre posibilitatea unei presupuse înscenări: ”Habar n-am despre ce e vorba. Deci mi se pare o prostie… Dacă a făcut aşa ceva, oricum n-a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale, cât de drastice, că lucrurile astea mi se par nişte cretinităţi. Mi se pare o chestie pe care un om normal n-are cum să o facă, adică trebuie să fii tâmpit… Lăsaţi-mă să vorbesc cu nevastă-mea să văd despre ce e vorba… acum am aflat, de două minute (…) cu soacra n-am vorbit… de când m-am însurat. Că n-am vreme, stă în alt oraş, nu stă în Baia Mare”, a declarat, pentru Antena 3, Cătălin Cherecheş.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Curtea de Apel Cluj urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie.

Citește și: Cătălin Cherecheș vrea cu orice preț să evite închisoarea! Tertipurile prin care edilul încearcă să fenteze legea și să scape de dosarul care se va prescrie în aprilie 2024