Instituţiile de învăţământ, obligate să păstreze tezele de doctorat într-un registru electronic naţional

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, a depus joi la Parlament un proiect care prevede că fiecare instituție de învățământ superior să fie obligată să depună la Biblioteca Națională, în format electronic, toate tezele de doctorat, de masterat și de licență, precum și analizele științifice realizate în cadrul facultăților și al institutelor de cercetare. Proiectul a fost semnat de 65 de parlamentari.

01 oct. 2015, 14:39
Instituţiile de învăţământ, obligate să păstreze tezele de doctorat într-un registru electronic naţional

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, propune ca fiecare instituție de învățământ superior să fie obligată să depună la Biblioteca Națională, în format electronic, toate tezele de doctorat, de masterat și de licență, precum și analizele științifice realizate în cadrul facultăților și al institutelor de cercetare.

Lucrările vor fi incluse într-un Registru Electronic Național al Lucrărilor Științifice, administrat de Biblioteca Națională. Instituția nu va avea voie să perceapă taxe pentru depozitarea și procesarea lucrărilor.

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, a declarat că doreşte ca tinerii să aibă acces gratuit la studierea lucrărilor. Proiectul, depus joi la Parlament, a fost semnat de 65 de parlamentari. Proiectul urmează să fie dezbătut mai întâi de Senat, iar votul final îl vor avea deputații.

Vezi şi: Guvernul, decizie importantă în privinţa cadrelor universitare fără doctorat