În realitate, lucrurile nu stau deloc așa.
„Pentru a putea să asigurăm finanțarea investițiilor am convenit azi un moratoriu de 6 luni în care vom suspenda declanșarea unor noi proceduri de licitații sau întreruperea celor pornite dar pentru care nu s-au depus ofertele”, declara premierul Bolojan pe 27 iunie.
Patru zile mai târziu, pe 1 iulie, Direcţia Generală Regională Antifraudă Ploieşti lansa o procedură de licitaţie pentru reabilitarea termică a sediului şi refacerea faţadei, după cum arată caietul de sarcini. Valoarea contractului: aproape 39 de milioane de lei, adică 7,7 milioane euro, scrie Antena 3
Banii ar urma să vină din contractarea unor credite de angajament. Angajații instituției au ieșit, însă, la protest, nemulțumiți de tăierea sporurilor.
Un al doilea caz este cel al Societății de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE). Instituția vrea să „investească” 400 de mii de euro în asigurări de răspundere civilă profesională pentru 5 membri din Consiliul de Supraveghere şi 3 componenţi ai Directoratului.
Nicolae Bogdan Codrut Stanescu, directorul instituției, încasează un salariu de aproximativ 9.500 de euro lunar. La acesta se adaugă peste 4.000 de euro pe lună ca preşedinte al Consiliului de Administraţie la Depogaz Ploieşti, alţi 2.800 euro în fiecare lună, pentru că este şi membru în consiliul de administraţie la Rompetro Rafinare SA.
RAPPS are nevoie urgentă de 4.500 de huse de scaune pentru Sala Palatului, investiție pentru care are nevoie de suma de 360 de mii de euro.
Ministerul de Externe pune la bătaie 4 milioane de euro pentru deschiderea unui call center pentru românii din străinătate. Iar website-ul Camerei Deputaţilor are nevoie urgentă de o schimbare la față, o investiție de vreo 600 de mii de euro.