Institutul Cantacuzino: Brânza de la Brădet şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor

Publicat: Miercuri, 09 Martie 2016 13:57 // Actualizat: Miercuri, 09 Martie 2016 15:29 // Sursa: romaniatv.net

Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienţi, din brânza de la Brădet şi din carnea de pui nu sunt identice.

Institutul Cantacuzino anunţă că au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, diagnosticaţi cu infecţie cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat şase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini), potrivit Mediafax.

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigaţia epidemiologică.

Potrivit raportului, "rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienţi cu cele izolate de IISPV din brânză şi carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice".

 Irimescu, despre poziţia sa în scandalul E.coli: Am procedat absolut corect şi conform cu legislaţia UE şi naţională

Autoritatea Naţională Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis într-un comunicat de presă că, în 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA şi DSP din judeţele Argeş şi Dolj au demarat o acţiune de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară.

Potrivit rezultatelor anchetei iniţiale, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Băcău).

De asemenea, bacteria a mai fost descoperită în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş („Lactate Brădet").

"În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei; efectuarea dezinfecţiei în această sectie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru; dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate", se arată în comunicatul ANSVSA.

Anchetă ANSVSA. Bacteria E.Coli, descoperită în produse lactate şi carne

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brădet brânză Brădet copii bolnavi Ecoli scaune diareice sindrom hemolitic uremic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mar 15:34
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CUVANTUL "TELEVIZIUNE" A FOST INVENTAT DE INGINERUL RUS KONSTANTIN PERSKI SI ZIUA CELOR 40 DE SFINTI A FOST CAUZATA DE AGRICOLAE, DOMNITORUL ARMENIEI, CARE I-A CONDAMNAT PE CEI 40 LA INGHETARE IN LACUL SEVASTIEI PENTRU CA AU REFUZAT SA SE INCHINE LA IDOLI.
09 mar 15:16
Răspunde | Votează email 0 email
Amalia
Invata sa faci bani! Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email:[email protected]
09 mar 14:45
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AZI SUNT 40 DE MUCENICI SI ZIUA DE IERI DE 8 MARTIE A FOST INVENTATA DE LENIN.
09 mar 14:19
... Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor...
09 mar 14:10
...îmbolnăviţi cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E. Citește mai departe… Citeste mai departe: Institutul Cantacuzino: Brânza de la Brădet şi carnea de pui nu sunt...
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H