Institutul Cantacuzino va fi VERIFICAT de experţii OMS VIDEO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi trimite experţii în România pentru a verifica în ce stare se află Institutul Cantacuzino, principalul furnizor de vaccinuri pe piaţa românească.

13 feb. 2014, 15:01
Institutul Cantacuzino va fi VERIFICAT de experţii OMS VIDEO

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în perioada 24-28 februarie o echipă de experţi ai OMS va veni în România pentru a verifica starea în care se află Institutul Cantacuzino.

Am primit de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii răspunsul că în perioada 24-28 februarie experţi ai OMS vor veni la Bucureşti, la Cantacuzino, pentru a ne da sprijinul aşa cum l-am cerut în vederea revizuirii procesului tehnologic şi să prevenim asemenea neplăcute situaţii în viitor. Astfel încât reluarea producţiei pe 2014 să fie ferită de orice posibil risc”, a declarat Eugen Nicolăescu.

„Trebuie sa avem pe masă toate datele problemei, de aceea am apelat la toate instituțiile abilitate ale statului sau internaționale, cum este OMS. După ce vom primi rezultatele anchetelor, dosarul va merge mai departe, la Parchet sau la Poliție„, a menţionat ministrul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Vizita delegaţiei OMS este legată de scandalul generat de vaccinul antigripal contaminat cu substanţe toxice.

Citeşte şi Nicolăescu: Pe linia de fabricaţie de la „Cantacuzino” s-ar fi întâmplat lucruri cu rea-voinţă