Institutul „Matei Balş”, Spitalul Colentina şi alte peste 170 de imobile din Bucureşti rămân fără apă caldă de joi

Compania Municipală Termoenergetica București a anunţat că începând de joi se desfășoară lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 și 5 din Capitală. Printre instituţiile afectate se numără şi Institutul "Matei Balş" şi Spitalul Colentina.

02 sept. 2021, 12:18
Institutul „Matei Balş”, Spitalul Colentina şi alte peste 170 de imobile din Bucureşti rămân fără apă caldă de joi

În condiţiile în care numărul persoanelor cu COVID-19 care necesită internare în spital este într-o continuă creştere, Institutul „Matei Balş”, cel mai mare spital COVID-19 din România, şi Spitalul Colentina, dar şi alte peste 170 de imobile rămân fără apă caldă de joi. Compania Municipală Termoenergetica București a anunţat că în zonă se efectuează ucrări de remediere a unor avarii în sistemul de termoficare.

Citeşte şi: Klaus Iohannis trage semnalul de alarmă cu privire la COVID: Varianta Delta duce la o accelerare a ratei de infectare

Astfel, vor fi efectuate următoarele lucrări de remediere a avariilor pe:

1. Conducta Magistralei DN 800 în porțiunea cuprinsă între Camera de Comerț și Palatul
Parlamentului. Furnizarea apei calde pentru un număr 60 blocuri și instituții din sectoarele 4 și 5 va fi sistată până marți, 07 septembrie 2021, ora 20.00;

2. Conducta DN 500 în porțiunea cuprinsă între străzile Petre Ispirescu și Drumul Sării
intersecție cu Calea 13 Septembrie. Furnizarea apei calde pentru un număr 91 blocuri din sectorul
5 va fi sistată până miercuri, 08 septembrie 2021, ora 20.00;

3. Conducta DN 700 pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în porțiunea cuprinsă între Calea
Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu. Furnizarea apei calde pentru un număr 26 blocuri din
sectorul 2 va fi sistată până sâmbătă, 04 septembrie 2021, ora 22.00.

Furnizarea apei calde va fi oprită şi la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina, „având în vedere amplasarea acestor unități medicale pe traseul pe care se vor desfășura lucrările de remediere”.

„Lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea
acestuia în condiții de siguranță în sezonul viitor de încălzire”, au transmis reprezentanţii Companiei Municipale Termoenergetica București.

Pacienţi de la Spitalul Colentina, relocaţi în secţii cu boilere electrice după ce spitalul a rămas fără apă caldă

Unii dintre cei peste 300 de pacienţi de la Spitalul Colentina au fost relocaţi în secţii cu boilere electrice, deoarece Termoenergetica a oprit furnizarea apei calde de joi până sâmbătă pentru remedierea de avarii la o conductă, potrivit unui comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

„Conducerea ASSMB şi a Spitalului Clinic Colentina sunt în contact permanent şi au luat deja măsurile necesare pentru ca această situaţie să nu afecteze cei 312 pacienţi internaţi în acest moment în unitatea sanitară. Astfel, având în vedere faptul că multe secţii din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienţi în aceste secţii, până la reglementarea actualei situaţii de avarie. Problemele privind furnizarea agentului termic în parametri normali pentru Spitalul Clinic Colentina au un caracter cronic, amplificat şi de faptul că vorbim despre un spital pavilionar, cu multe corpuri de clădire pe o suprafaţă relativ întinsă”, a precizat ASSMB.

Instituţia menţionează că a luat iniţiativa de a include în lista de investiţii aferentă bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluţii de rezervă (back-up) pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.

 

Infecţia cu virusl SARS-COV 2 se răspândeşte rapid în România, valul 4 COVID-19 făcând tot mai multe victime. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 1443 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Numărul este cu mult mai mare faţă de cel din 1 septembrie anul trecut, când erau raportate doar 1053 noi infectări cu SARS-COV 2. În spitale sunt internate 2455 de persoane cu COVID-19, dintre care 293 au forme grave şi sunt la ATI.

Anul trecut, la 1 septembrie erau internaţi la ATI 522 de pacienţi cu forme grave de COVID-19.