Insulele Canare au fost zguduite de aproximativ 300 de seisme. Autorităţile se tem de o erupţie vulcanică

Între 270 şi  300 de seisme s-au produs în popularele staţiuni de vacanţă din Insulele Canare, din Spania, stârnind îngrijorare privind o posibilă erupţie vulcanică.

08 mai 2018, 14:44
Insulele Canare au fost zguduite de aproximativ 300 de seisme. Autorităţile se tem de o erupţie vulcanică

Seismele s-au produs în apropiere de insulele Tenerife şi Gran Canaria, zonă în care se află o falie submarină între cele două insule.

Institutul Geografic Naţional al Spaniei a informat că cel mai puternic seism a avut o magnitudine de 3.2 pe Richter şi a fost resimţit la aproximativ 35 de km de Puerto La Luz, în Gran Canaria.

Specialiştii au precizat că falia respectivă nu a fost activă în ultimul timp, dar au avertizat că aceasta s-ar putea activa şi emana magmă din nou. Specialiştii au mai informat că nu este exclus ca Vulcanul Teide să se reactiveze, iar dacă această variantă va deveni posibilă, atunci va urma un adevărat cataclism.

Parcul Naţional atrage anual peste 3 milioane de vizitatori, iar vulcanul care se află la o altitudine de 3.718 metri este cel mai înalt punct din Spania, dar şi cel mai înalt punct peste nivelul mării dintre insulele Atlanticului.

Vulcanula erupt, ultima oară, în data de 18 Noiembrie, 1909.