DOSARUL MICROSOFT. Întâlnire de gradul 0 în biroul lui Remus Truică după arestarea lui Dorin Cocoş

Gest disperat după arestarea lui Dorin Cocoş. Cancan.ro a dat publicităţii imagini de la o intalnire care s-ar fi vrut secreta si pe care au avut-o personajele-cheie din cazul Microsoft. Totul a avut loc, miercuri, la doar trei ore de la arestarea lui Dorin Cocos, în biroul lui Remus Truică. Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu, directorul Metrorex şi omul de afaceri Gheorghe Stelian s-au întâlnit să pună la cale, cel mai probabil, o strategie prin care să şteargă urmele şpăgilor, ori să se pună de acord ce să spună la audieri. Toţi cei menţionaţi apar în dosarul Microsoft, mai puţin directorul Metrorex, care este însă un apropiat al lui Dorin Cocoş. 

29 oct. 2014, 21:59
DOSARUL MICROSOFT. Întâlnire de gradul 0 în biroul lui Remus Truică după arestarea lui Dorin Cocoş

Vestea arestarii lui Dorin Cocos, Gheorghe Stefan (primarul municipiului Piatra Neamt, zis „Pinalti„), a luinNicolae Dumitru (zis „Niro”) si a fostului ministru Gabriel Sandu a starnit furtuna printre persoanele anchetate in dosarul Microsoft. Imediat s-a dat „alarma”, iar Remus Truica (considerat unul dintre protagonistii acestui dosar) i-a convocat de urgenta la o discutie secreta pe o parte dintre afaceristii si politicienii care au legatura cu itele dosarului, potrivit cancan.ro.

Întâlnirea a avut loc pe strada Atena, într-o clădire în care se află biroul lui Remus Truică. Acesta este suspectat de procurorii DNA că ar fi participat la negocierea contractelor şi ar fi colectat comisioanele care urmau să ajungă la demnitari.

Incepand cu ora 12.59, rand pe rand, personajele şi-au făcut apariţia. Primul care a ajuns a fost Dinu Pescariu. Procurorii susţin că acesta ar fi fost intermediarul şpăgilor. Următorul sosit a fost Eugen Bejinariu, naşul lui Remus Truică şi considerat denunţător în dosarul Microsoft. Un alt personaj – surpriză convocat la şedinţa de urgenţă a fost Gheorghe Stelian, zis Stelu şi despre care presa a scris că ar fi „săgeata” lui Dorin Cocoş. Numele omului de afaceri a fost des vehiculat în anturajul cuplului Udrea-Cocoş. De altfel, Stelu este omul de la care Elena Udrea a cumpărat, în 2006, terenul pe care a construit un bloc de apartamente.

Interesant este că la întâlnire a participat şi directorul Metrorex, Aurel Radu, al cărui nume nu a fost pomenit în dosarul Microsoft. Despre el se ştie că este prieten la cataramă cu Remus Truică şi că este cel mai bogat bugetar.

Intalnirea a durat pana la ora 14.15, acestia au parasit locatia, pe fata lor putandu-se citi ingrijorarea. De remarcat este şi faptul că Remus Truică nu a participat la întâlnire şi a sosit la birou imediat după ce s-a terminat şedinţa de criză.