Întâlnire între Kovesi, Cazanciuc şi Vâlcov pe tema bugetului

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, s-au întâlnit joi cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, pentru o discuţie despre bugetul de anul viitor.

11 dec. 2014, 13:07
Întâlnire între Kovesi, Cazanciuc şi Vâlcov pe tema bugetului

„Am arătat că toți banii solicitați de DNA sunt prinși de buget, nu va exista o mărire. Fișa pentru DNA va fi prezentată în această după-amiază. La toate titlurile DNA va avea sumele pe care le-a cerut„, a spus Darius Vâlcov, după întâlnire, la un post de televiziune.

„DNA va avea o fișă specială ca în fiecare an. În această seară o vom vedea publică. Toți banii sunt prinși în bugetul Ministerului Public. Când știi că aloci mai mulți bani e deranjant să vezi în presă că a existat o scădere„, a afirmat Vâlcov.

În cursul dimineţii de joi, DNA a transmis printr-un comunicat de presă că în anexele proiectului de buget pe 2015 nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA şi că pentru întreg Ministerul Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mică decât execuţia bugetară pe 2014.

Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat, joi, că a constatat, în urma publicării pe site-ul MFP a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, că în anexe nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA şi că pentru întregul Minister Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mică decât execuţia bugetară pe 2014.

Procurorul şef DNA a atras atenţia că „nu o sa putem lucra la fel de eficient şi exista riscul ca activitatea noastra sa fie blocată”.

CITEŞTE ŞI DISPUTE PE BUGET. DNA, nemulţumită că nu i se alocă fonduri separate de Ministerul Public