Întâlnire Putin-Zelenski în cadrul unui summit de pace organizat în Ungaria. Viktor Orban: „Putin a acceptat, dar a pus unele condiţii”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice, instituirea unui armistiţiu pe teritoriul ucrainean şi organizarea unui summit cu liderii din Ucraina, Germania şi Franţa, pentru soluţionarea conflictului.

21 apr. 2022, 23:58
Întâlnire Putin-Zelenski în cadrul unui summit de pace organizat în Ungaria. Viktor Orban: „Putin a acceptat, dar a pus unele condiţii”

Întâlnire Putin-Zelenski. Vladimir Putin l-a sunat pe Viktor Orban pentru a-l felicita pentru victoria la alegerile parlamentare, scrie Agerpres citând presa de la Budapesta.

I-am propus preşedintelui Putin să decreteze un armistiţiu imediat în Ucraina„, a declarat Viktor Orban, citat de cotidianul Le Figaro.

Întâlnire Putin-Zelenski în Ungaria. Viktor Orban: „Putin a acceptat, dar a pus unele condiţii”

Orban i-a făcut o invitaţie liderului rus la Budapesta pentru a participa la un summit împreună cu Volodimir Zelenski, cu Olaf Scholz şi cu Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, pentru a discuta despre soluţionarea conflictului militar ruso-ucrainean. Putin a fost de acord cu invitaţia, dar a pus condiţii.

A răspuns afirmativ, dar cu anumite condiţii„, a declarat Orban.

Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene (UE) şi a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), nu l-a condamnat explicit pe Vladimir Putin de la declanşarea războiului, chiar dacă ea a condamnat invazia rusă. De asemenea, guvernul maghiar şi-a exprimat în repetate rânduri decizia de a nu ajuta militar Ucraina.

Ceea ce este sigur e că noi nu vom trimite arme Ucrainei. Noi nu vom ceda presiunii pentru a extinde sancţiunile la petrolul şi gazul rusesc„, a declarat Viktor Orban.

Citeste si Ministrul Turismului din Bulgaria, sătul de refugiaţi din Ucraina: „După trei luni de omenie, aceşti oameni trebuie să muncească, să plătească chirie, ca toţi ceilalţi”

Orban invocă manipularea în cazul masacrului de la Bucea

Întrebat cu privire la oraşul ucrainean Bucea, din nord-vestul Kievului, unde zeci de cadavre au fost descoperite săptămâna trecută, Orban s-a delimitat de valul de condamnări ale ţărilor occidentale, invocând manipularea.

Cred că trebuie examinate toate atrocităţile, noi trăim într-o epocă de manipulare masivă„, a afirmat el, cerând o anchetă „independentă şi echitabilă” şi îndemnând la protejarea civililor „cu orice preţ„.

Kremlinul a anunţat la rândul său într-un comunicat că Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, despre organizarea de negocieri între Rusia şi Ucraina.

Citeste si Serbia reconsideră aderarea la UE în urma presiunilor Uniunii de a impune sancţiuni Rusiei