Întâmplare surprinzătoare la Banca Națională! Un român s-a dus cu teancuri întregi de bancnote topite și a cerut bani noi. Ce răspuns a primit bărbatul

Poate că te-ai întrebat ce poți să faci în situația în care ai una sau mai multe bancnote care sunt prea uzate. Ei bine, în funcție de nivelul de degradare al acestora ai opțiunea de a merge cu ele la Banca Națională și de a solicita înlocuirea lor.

18 iul. 2023, 16:32
Întâmplare surprinzătoare la Banca Națională! Un român s-a dus cu teancuri întregi de bancnote topite și a cerut bani noi. Ce răspuns a primit bărbatul
Întâmplare surprinzătoare la Banca Națională! Un român s-a dus cu teancuri întregi de bancnote topite și a cerut bani noi. Ce răspun a primit bărbatul

Un bărbat a mers la Banca Națională a României (BNR) și a avut o solicitare total atipică. Românul a adus cu el trei teancuri cu bancnote  de 100 și 200 de lei, care erau degradate. Banii erau topiți, iar bărbatul a solicitat să primească bancnote noi.

Citește și: Banca Naţională a României avertizează cu privire la o criză bugetară iminentă

Această întâmplare a fost dezbătută pe pagina de Instagram a Băncii Naționale. În postarea respectivă, reprezentanții BNR au explicat toată situația și, de asemenea, au dezvăluit că bărbatul a și primit ceea ce a solicitat. Cu această ocazie au explicat care sunt criteriile de care țin cont atunci când cineva solicită înlocuirea bancnotelor.

Conform  datelor oferite de Banca Națională Română, pentru a putea fi schimbate, bancnotele trebuie să prezinte seria și numărul și să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafață. Cei care dețin astfel de bancnote se pot adresa sucursalelor BNR pentru a primi bani noi.

„Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse?

Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse.

În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

  • prezentau elementele de identificare (seria și numărul);
  • chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”, transmite BNR pe Instagram.

Citește și: Rata la bancă a ajuns ca împrumutul la Nuțu Cămătaru. Românii sunt disperați. ”De ce această povară? Unde sunt instituțiile statului care ar trebui să ne protejeze”