Întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord, în urma unor verificări pe un segment de cale ferată

Șase trenuri înregistrează, luni dimineața, întârzieri de câteva zeci de minute din cauza unor verificări ce au fost efectuate, pe ambele fire de circulație, de echipele feroviare pe segmentul de cale ferată Brazi-Ploiești Vest (10 kilometri), după ce pe panoul de comandă din dispecerat această secțiune apărea ocupată (este colorată în roșu).

02 oct. 2017, 06:45
Întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord, în urma unor verificări pe un segment de cale ferată

Potrivit tabelei din Gara de Nord, cele mai mari întârzieri, de 45 de minute și, respectiv, 35 de minute, le au trenurile IR 1696 de la Timișoara, care trebuia să ajungă în Capitală la ora 8:22, și IR 1644 de la Sibiu (sosire 8:33).

De asemenea, trenul IR 14032 Brașov — București Nord, care trebuia să sosească la ora 8:20, a consemnat o întârziere de 25 de minute. Tot 25 de minute a întârziat și IR 1644, de la Sighetu Marmației, care trebuia să ajungă în Gara de Nord la 8:33.

Și IR 12558 Buzău — București Nord are o întârziere de 10 minute.

Câte cinci minute de întârzieri au trenurile IR 15090, IR 12570 și IR 15990 de la Târgoviște, Galați și, respectiv, Craiova.

Trenurile de călători care tranzitează zona Ploiești Vest — Brazi vor înregistra întârzieri, deoarece vor circula la cale liberă pe acest tronson, ca urmare a faptului că pe panoul de comandă din dispecerat această secțiune apare ocupată (este colorată în roșu), a anunțat luni dimineața CFR SA.

„Echipele feroviare intervin la această oră pe segmentul de cale ferată Brazi-Ploiești Vest (10 km) pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, pe ambele fire de circulație. Până la finalizarea verificărilor pe secțiunile ocupate, circulația trenurilor se desfășoară în condiții speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică. Trenurile de călători care tranzitează zona Brazi — Ploiești Vest vor înregistra întârzieri la sosire și la plecare din stații, deoarece pe toată perioada intervenției se diminuează capacitatea secțiilor de circulație și se prelungesc timpii de mers”, au precizat reprezentanții CFR SA.

Potrivit acestora, zona ocupată înseamnă că nu se poate da drumul la tren pe acea zona până nu se verifică de ce apare ocupată. Personalul verifică zona pentru a vedea care dintre componente nu funcționează normal.