Întârzieri la decolare la unele curse pe Otopeni din cauza penelor de curent

Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Henri Coandă au întârzieri la decolare de câteva zeci de minute din cauza penelor de curent repetate. Şi procesarea bagajelor a fost afectată de căderea de tensiune din reţeaua de electricitate.

22 iun. 2013, 07:00
Întârzieri la decolare la unele curse pe Otopeni din cauza penelor de curent

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), traficul aerian se desfăşoară normal, dar unele curse au avut întârzieri la decolare de până la 90 de minute, potrivit unui comunicat.

UPDATE Problemele apărute la sistemul de procesare automată a bagajelor pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” au fost remediate, sistemul funcţionează la capacitate maximă iar cursele programate pentru decolare operează conforma programului, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) au fost remediate nereglarităţile apărute la sistemul de procesare automată a bagajelor. Începând cu ora 11.00, sistemul funcţionează la capacitate maximă. Cursele programate pentru decolare operează conform programului de zbor”, se arată într-un comunicatde presă.

Întârzierile s-au înregistrat ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare. Bagajele pasagerilor au fost procesate în sistem manual, conform planului de contingenţă, cursele programate pentru decolare operând cu întârzieri minime faţă de programul de zbor.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web.

Reprezentanţii Enel au precizat că angajaţii săi efectuează lucrări pe una din cele trei linii de alimentare ale Aeroportului „Henri Coandă”, dar acest lucru nu ar trebui să afecteze activitatea aeroportului dacă sistemul gestionat de acesta funcţionează corect.

Citeşte şi La un pas de TRAGEDIE. Incendiu la bordul unui avion pe Aeroportul „Henri Coandă”