Inteligenţa este atrăgătoare: Cei mai sexy oameni de ştiinţă din lume FOTO

Este greu să faci microbii şi calculele matematice să pară sexy. Dar există câţiva cercetători care reuşesc de minune. Ei nu sunt doar extrem de inteligenţi, ci şi foarte atrăgători.

26 feb. 2013, 18:59
Inteligenţa este atrăgătoare: Cei mai sexy oameni de ştiinţă din lume FOTO

The Business Insider a realizat un top al celor mai sexy oameni de ştiinţă din lume.

10. Rachel Armstrong

Medic şi arhitect din Marea Britanie. A studiat arhitectura la University College London şi medicina şi chirurgia la University of Oxford, precum şi la University of Cambridge. Ea foloseşte celule artificiale care au calităţi asemănătoare celor vii, dar care nu sunt vii, pentru a crea materiale sustenabile de construcţie ce se pot repara singure. Ea speră ca această tehnologie să salveze, de exemplu, Veneţia de la scufundat. Mai mult, aceste materiale vor capta dioxidul de carbon din atmosferă.

9. Maria Spiropulu

Fizician şi profesor de fizică la Caltech, originară din Grecia. A studiat la Harvard University şi la Universitatea Aristotel din Salonic. Ea realizează experimente în căutarea materiei întunecate şi  încearcă să dovedească alte teorii ce stau în spatele Modelului Standard al Fizicii, folosind informaţii de la acceleratorul de particule LHC de la CERN.

8. Michelle Khine

Bio-inginer şi co-fondator la Shrink Nanotechnologies, născută în SUA. A studat la UC Berkeley. Ea încearcă să realizeze teste ieftine pentru diverse boli ce pot fi folosite în ţările în curs de dezvoltare.

7. Noah Wilson-Rich

Americanul este ecologist şi fondator al Best Bees Company. A studiat biologia la Tufts şi la Northeastern University. El studiază albinele şi este preocupat de sănătatea lor – ce boli au şi de ce le fac. Albinele sunt în pericol, în prezent, din cauza unei misterioase boli care ucide colonii întregi.

6. Clio Cresswell

Este matematician şi a studiat la University of New South Wales. Australianca foloseşte matematica pentru a afla cum ar putea oamenii să îşi găsească partenerii. Ea a venit cu teoria „12 bonk rule”, care spune că oamenii singuri au şanse mai mari de a-şi găsi partenerul ideal după ce se întâlnesc cu 12 persoane.

5. Jean-Baptiste Michel

Matematician, inginer şi cercetător, care s-a născut în Insulele Mauritius. A învăţat la Universitatea Harvard şi la Ecole Polytechnique. Este interesat în analiza unor cantităţi imense de date, pentru înţelegerea mai bună a lumii în care trăim.

4. Heather Knight

Fondator al Marilyn Monrobot, a învăţat la Carnegie Mellon şi la Massachussets Institute of Technology. Americanca iubeşte roboţii şi vrea ca şi noi să îi iubim la fel de mult. Ea a creat Marilyn Monrobot, un robot inteligent social.

3. Carl Schoonover

Francezul este co-fondator al NeuWrite. A învăţat la Universitatea Columbia şi la Colegiul Harvard. Schnoonover studiază simţul tactil şi este interesat în felul în care informaţia este propagată de la o zonă a creierului la alta. El foloseşte modele animale pentru a studia anatomia şi semnalele electrice în creier.

2. Lisa Randall

Fizician şi profesor din SUA. A studiat la Universitatea Harvard şi are doctorat în fizica particulelor. Este considerată unul dintre cei mai mari fizicieni teoreticieni din SUA.

1. Bobak Ferdowsi

Inginer de sistem şi director de zbor pentru roverul Curiosity de la NASA. El este iraniano-american şi a studiat la Massachussets Institute of Technology şi la University of Washington. A devenit faimos atunci când roverul Curiosity de la NASA a asolizat pe Marte, în luna august, anul trecut. Din păcate pentru fanele sale, are o iubită.