Interlop din clanul Corduneanu, condamnat la închisoare după ce a amenințat cu cuțitul agentul de pază al unui club unde cânta Dan Ciotoi, pentru că nu voia să plătească bilet la intrare

Unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare după ce a amenințat cu cuțitul un agent de pază.

20 feb. 2024, 17:42
Interlop din clanul Corduneanu, condamnat la închisoare după ce a amenințat cu cuțitul agentul de pază al unui club unde cânta Dan Ciotoi, pentru că nu voia să plătească bilet la intrare
Bogdănel Corduneanu, condamnat la închisoare după ce a amenințat cu cuțitul un agent de pază

Un membru al clanului Corduneanu a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare după ce a amenințat cu cuțitul un agent de pază, pentru că nu voia să plătească intrarea, potrivit Ziarul de Iași.

Unul dintre motivele pentru care interlopul a fost lăsat în libdrtate este faptul că are un loc de muncă stabil, respectiv la CSM Iași, structură din cadrul Primăriei Iași.

Incidentul a avut loc pe 11 iulie 2020, când Bogdan Corduneanu s-a prezentat alături de fratele său și soții la un club, precum și cu un prieten, pentru o petrecere la care urma să cânte și Dan Ciotoi.

Citește și: „Fratele geamăn” al lui Adrian Corduneanu doarme pe străzi, după ce și-a pus încrederea în interlop: „Mi-a luat casa, m-a lăsat ca un câine”

La intrare, aceștia au fost indignați că trebuie să plătească bilet, la fel ca toată lumea, dar în cele din urmă s-au conformat, după o discuție aprinsă cu agentul de pază.

La ieșirea din club, după ora 3 dimineața, Bogdan Corduneanu și prietenul său au mers către agentul de pază, care i-a taxat la intrare, l-au întrebat dacă știe cine sunt ei și câți bani au.

Aceștia au început să îl înjure pe bodyguard, iar interlopul Corduneanu l-a amenințat în repetate rânduri cu moartea, înainte de a socate un briceag, pe care l-a îndreptat spre agentul de pază, spunându-i „bag 20 de cuțite în tine”.

El a fost potolit și îndepărtat de acolo de fratele său și alți paznici, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată. Judecătoria Iași l-a condamnat pe prietenul scandalagiu al interlopului doar la plata unei amenzi penale de 3.980 de lei, în timp ce Corduneanu a primit o pedeapsă ceva mai aspră.

Judecătorii au reținut faptul că inculpatul nu cooperase cu organele judiciare, prevalându-se de dreptul la tăcere. Ei au avut în vedre și faptul că Bogdan Corduneanu era integrat în social, fiind căsătorit și având doi copii în întreținere, dar și un loc de muncă stabil, ca instructor de lupte în cadrul CSM Iași.

Citește și: Eliberat din arestul la domiciliu, Adrian „Beleaua” Corduneanu a mers la mănăstire pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că fost lăsat în libertate

Bărbatul nu se află la primul conflict cu legea. În aprilie 2021 a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj. Scandalul de la club i-a adus un spor de 5 luni de închisoare, rezultând o condamnare finală la 2 ani și o lună de închisoare. Executarea pedepsei a fost suspendată, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Sentința a fost contestată de Corduneanu, acesta cerând aplicarea unei simple amenzi penale de 4.000 de lei invocând și faptul că se declarase de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.

Magistrații Curții de Apel au apreciat că în cazul aplicării unei pedepse prea blânde, cum este amenda penală, „va exista riscul real ca el să fie implicit încurajat în reiterarea comportamentului infracțional”. Apelul a fost respins, sentința fiind definitivă.