Interlopul Sorin Udrea a fost capturat în Italia. Are de ispăşit peste 6 ani de închisoare

Cunoscutul interlop timişorean Sorin Udrea, condamnat definitiv, în 10 martie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru mai multe fapte, a fost capturat de către poliţişti în Italia, unde plecase chiar înaintea pronunţării sentinţei, urmând să fie cerută extrădarea sa.

18 mart. 2016, 05:56
Interlopul Sorin Udrea a fost capturat în Italia. Are de ispăşit peste 6 ani de închisoare

Potrivit poliţiştilor din judeţul Timiş, liderul unei grupări infracţionale, interlopul Sorin Udrea, care în data de 10 martie a fost condamnat la şase ani şi opt luni pentru mai multe fapte, plecase în Italia cu o maşină chiar înainte ca magistraţii Curţii de Apel să pronunţe sentinţa în cazul său.

În 11 martie, poliţiştii timişeni au emis un mandat european de arestare pe nume său, Udrea fiind dat în consemn la frontieră, după ce nu s-a prezentat la penitenciar pentru ispăşirea pedepsei, şi nici nu a fost găsit la domiciliu.

Sorin Udrea a fost capturat de către poliţişti în Italia. Conform procedurilor, Udrea urmează să fie prezentat în faţa unui judecător din Italia pentru confirmarea mandatului european de arestare, urmând ca apoi să fie extrădat în România, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Poliţiştii îl caută încă pe Viorel Cosma, cunoscut drept ”Vio Blondu”, un apropiat al lui Udrea, care, de asemenea, a fost condamnat şi nu s-a prezentat la penitenciar, nici el nefiind găsit la domiciliu.

În 10 martie, Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat definitiv pe Sorin Udrea la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, magistraţii menţinând astfel deciziile luate de colegii lor de la Tribunalul Timiş, atât în privinţa liderului grupării, cât şi în privinţa complicilor săi.

Udrea a fost condamnat pentru de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tălhărie, braconaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De altfel, magistraţii Curţii de Apel Timiţoara au menţinut pedepsele şi în cazul complicilor  lui Udrea.

Cosma Viorel, cunoscut  drept ”Vio Blondu”, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, tâlhărie în formă calificată şi contrabandă, a primit cinci ani de închisoare.

Stelian Mocanu, zis ”Steli”, trimis în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată, contrabandă şi şantaj, a fost condamnat şi el la cinci ani de închisoare.

Caius Gazibara care a fost trimis în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tentativă de omor calificat şi port fără drept de armă albă în locurile publice, fiind condamnat la şase ani de închisoare, iar fratele său, Darius Gazibara, la cinci  luni de închisoare.

Sorin Udrea a fost trimis în judecată în iulie 2013, într-un dosar instrumentat de DIICOT Timişoara