Internetul de mare viteză va schimba lumea. „Generaţia Facebook” rezistă

Viața ni se mută, de la an la an, pe Internet. Vitezele devin mai mari, serviciile mai multe și stocarea mai ieftină. Ce vom face însă cu atât cloud și atât Internet de mare viteză? Doi membri ai celei mai importante instituții de monitorizare a Internetului de mare viteză, și a aplicațiilor sale, au oferit un răspuns.

18 feb. 2015, 11:52
Internetul de mare viteză va schimba lumea. „Generaţia Facebook” rezistă

România este pe locul cinci în Europa în topul celor mai bune rețele de Internet fix, scrie playtech.ro. Înseamnă ceva? Ei bine, da, e un salt imens față de anul trecut, când țara noastră era pe locul 23. „Dacă ne uităm la primele 10 ţări, obser­văm că multe sunt din estul Europei. Asta pentru că aceste ţări investesc direct în fibră optică şi nu aleg să meargă pas cu pas, trecând prin infrastructură de cupru şi apoi la cele mai noi tehnologii”, a declarat Karin Ahl, preşedinte Consiliului European FTTH în conferința de presă în care a comunicat ultimele cifre.

Citeşte şi Hoţ prins de poliţişti după ce s-a lăudat pe Facebook cu isprăvile sale comise în Italia

La ce ne trebuie însă acest Internet rapid? Să dăm like pe Facebook, să trimitem mailuri și să ne uităm la pornografie? Nu, e mai mult de atât, dar începem „de jos”, de la divertisment. Am vorbit în timpul FTTH 2015 cu dr. Bernard Lee, vicepreședinte FTTH Asia – Pacific, și cu Hartwig Tauber, director general FTTH Europa. „A venit televizorul plat și erai mulțumit. Apoi, a venit cel LCD, a urmat rezoluția HD 720p și 1080p și oamenii au vrut tot mai mult. Când vezi că se poate mai mult, vrei mai mult”, rezumă Bernard Lee nevoia de un Internet mai rapid.

Continuarea pe playtech.ro.