Intervenţia chirurgicală în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, reuşită a chirurgilor de la SJU Maramureş

Medicii compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială a SJU Baia Mare a înregistrat un nou succes cu o intervenție extrem de complicată în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, cauzată de un accident de mașină produs în urmă cu câteva zile, a declarat, joi, într-o conferință de presă, managerul unității medicale, ec. Sorina Pintea.

28 iul. 2016, 15:15
Intervenţia chirurgicală în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, reuşită a chirurgilor de la SJU Maramureş

Zilele trecute, un bărbat și o femeie au fost loviți de un autoturism pe trecerea de pietoni pe o stradă din Baia Mare, ambii pacienți fiind transportați la Spital (…) Bărbatul se află și în acest moment în comă, starea lui fiind critică, însă pacienta în vârstă de 61 de ani a fost internată cu fractură de humerus, fractură de femur și dublă fractură de mandibulă cu deplasare (…)A fost operată de medicii unității medicale și, deși a fost o intervenție extrem de complicată, starea ei este stabilă în acest moment. Pacienta se află încă în reanimare, la recuperare„, a spus Sorina Pintea.

Potrivit chirurgului Ovidiu Rotaru, medic primar al Compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială din cadrul SJU Baia Mare, intervenția chirurgicală în cazul pacientei accidentate a durat peste patru ore.

Alături de mine s-a aflat medicul anestezist Felicia Șerban, care a fost în permanență în sală, pentru a interveni în caz de necesitate și căreia doresc să îi mulțumesc. Datorită programului de osteosinteză derulat de SJU Baia Mare, am beneficiat de toate condițiile pe care le oferă un spital universitar și intervenția chirurgicală a fost, la final, un real succes. Din punct de vedere al scheletului facial, pacienta își va reveni în aproximativ patru — cinci săptămâni, însă ca funcționalitate a mușchilor feței, va dura cam doi ani de zile ca aceștia să poată fi folosiți în proporție de 60%. Din nefericire, pacienta a suferit multiple fracturi la nivelul întregului corp și a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale în aceste zile” , a declarat medicul Ovidiu Rotaru.

Citeşte şi Premieră medicală incredibilă: A făcut dublu transplant, de inimă şi plămâni, apoi, cezariană