Intervenţie de urgenţă pe Marea Neagră, doi pescari români s-au rătăcit din cauza ceţii

Doi pescari români care s-au rătăcit pe Marea Neagră din cauza ceţii au cerut ajutorul poliţiştilor de frontieră. Garda de Coastă a trimis imediat un echipaj să-i salveze.

27 nov. 2016, 10:35
Intervenţie de urgenţă pe Marea Neagră, doi pescari români s-au rătăcit din cauza ceţii

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a doi pescari din Mangalia care s-au rătăcit pe mare din cauza ceţii, iar barca în care se aflau rămăsese fără combustibil, plutind în derivă.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă, aflată în misiune pe Marea Neagră, care a ajuns în zona indicată şi a declanşat acţiunea de salvare”, se arată într-un comunicat remis de Gărda de Coastă.

Pescarii au fost recuperaţi de către echipajul navei maritime, în jurul orei 14.40, iar barca pescărească în lungime de aproximativ 7 metri a fost remorcată până în Portul Mangalia.

Cei doi pescari le-au povestit poliţiştilor de frontieră că din cauza ceţii şi-au pierdut reperele şi s-au deplasat cu ajutorul motorului până la consumarea combustibilului, după care au fost purtaţi de curent până în zona de unde au fost recuperaţi. Bărbaţii, în vârstă de 65, respectiv 61 de ani, domiciliaţi în municipiul Mangalia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Vezi si: Descoperire fabuloasă pe fundul Mării Negre GALERIE FOTO