Intervenţie DRAMATICĂ. Un schior cu piciorul rupt, salvat după 7 ore, în Bucegi VIDEO

Un schior care şi-a rupt piciorul în Munţii Bucegi, la peste 2.000 de metri altitudine, a fost salvat la capătul unei misiuni care a durat mai bine de 7 ore. Potrivit România TV, nu mai puţin de 20 de salvamontişti s-au chinuit să îl aducă pe bărbatul rănit în siguranţă la poalele muntelui.

22 mart. 2014, 07:53
Intervenţie DRAMATICĂ. Un schior cu piciorul rupt, salvat după 7 ore, în Bucegi VIDEO

Bărbatul a încercat să coboare de la Babele pe schiuri până în staţiunea Buşteni. El a alunecat însă pe gheaţă, a căzut într-o zonă accidentată şi şi-a rupt piciorul.

A plecat cu schiurile de la Babele, dar a căzut în Valea Cerbului şi şi-a fracturat piciorul. A fost o acţiune grea, având în vedere că a fost la peste 2.000 de metri, iar zăpada este foarte dură. A durat foarte mult„, a declarat pentru România TV George Cotinghiu, de la Salvamont Buşteni. Din cauza terenului foarte accidentat, salvamontiştii au ajuns cu greu la victimă. Ei spun că bărbatul nu avea ce să caute în această perioadă pe Valea Cerbului, traseul fiind plin de gheaţă, în partea superioară.

Vezi şi Intervenţie DRAMATICĂ. Salvamontiştii au salvat un schior care s-a accidentat în Munţii Făgăraş

Nu este pentru prima dată când bărbatul s-a accidentat pe munte. El a fost preluat de o ambulanţă şi a fost dus la Spitalul de Ortopedie din Azuga.

Citeşte şi Turistă din Bucureşti, rănită grav pe un traseu din Masivul Bucegi

Bărbatul este pasionat de alpinism şi a cucerit deja câteva vârfuri renumite din Europa.

Citeşte şi Turist rănit după ce a fost surprins de avalanşă în Masivul Bucegi