INTERVIU cu Vladimir Putin: „Statele Unite au stricat echilibrul de forţe în lume”

Statele Unite sunt vinovate de noua cursă a înarmării, se amestecă în treburile altor ţări, iar Sepp Blatter, şeful demisionar al FIFA, merită un Nobel. Sunt câteva dintre declaraţiile făcute de Vladimir Putin într-un interviu acordat televiziunii publice elveţiene.

29 iul. 2015, 05:50
INTERVIU cu Vladimir Putin: „Statele Unite au stricat echilibrul de forţe în lume”

În bunul lui obicei, Putin a atacat din nou Statele Unite. Mai întâi, le-a acuzat de stricare a echilibrului de forţe, odată cu constituirea propriului scut antirachetă.

Când Statele Unite s-au retras şi au introdus propriul sistem de apărare antirachetă, ca parte a sistemului lor global de apărare strategică, am anunţat imediat că vom fi obligaţi să luăm şi noi măsuri pentru a menţine echilibrul strategic de forţe. Restabilirea acestui echilibru de forţe se va face pe cale paşnică„, a spus Putin.

El a semnalat totodată că Europa îşi pierde independenţa şi pleacă prea mult capul în faţa Washingtonului. Liderul de la Kremlin a acuzat Statele Unite că se amestecă prea mult în treburile altor state. Dând exemplu Elveţiei, el a amintit de acuzaţiile aduse de procurorii americani mai multor oficiali FIFA.

Dacă îmi amintesc bine, Statele Unite erau candidate la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022. Această luptă împotriva corupţiei, aşa cum o vedem acum, mă face să mă întreb dacă nu cumva este doar o continuare a luptei pentru campionatele din 2018 şi 2022„, a declarat Putin în interviu.

În acest context, Putin a afirmat că prietenul lui, Sepp Blatter, şeful demisionar al FIFA, ar trebui să primească un Nobel.