Interviu exploziv cu femeia cusută de falsa ginecoloagă. "M-a cusut una care are mai puţine clase decât mine" VIDEO

Publicat: Luni, 18 Februarie 2019 21:57 // Actualizat: Luni, 18 Februarie 2019 21:57 // Sursa: romaniatv.net

De când a izbucnit noul scandal de impostură în sistemul medical, cei mai şocaţi au fost pacienţii care, de bună credinţă, s-au lăsat pe mâna falşilor medici. România TV a stat de vorbă cu una dintre femeile care a fost cusută, chiar pe masa de operaţii, de falsa ginecoloagă.

Raluca Bârsan lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov şi cazul ei este chiar mai grav decât al italianului Matteo Politi, întrucât ea nu are nici măcar parafă de la DSP. Ea şi-a falsificat diploma de licenţă şi actul de rezidenţiat şi a intrat de sute de ori în sala de operaţii, punând în pericol prin actele sale viaţa pacienţilor.

România TV a reuşit să stea de vorbă cu una dintre aceste paciente, care chiar a fost cusută pe masa de operaţie de falsul ginecolog. "De câte ori mergeam la ecograf, din două în două săptămâni, doamna așa-zisă doctor Raluca era tot timpul în cabinet cu doamna doctor. Dânsa făcea ecograful și ea scria una-alta. Pe mine Raluca m-a cusut în sala de operație. Cine a mai fost acolo știe că au tavanul placat cu oglindă și dacă vrei să te uiți se vede tot, și cine te taie și cine scoate copilul... Eu am văzut tot. Doamna doctor m-a operat și a scos copilul -  la recomandarea doamnei doctor am făcut cezariană din cauza tensiunii - iar așa-zisa doctor m-a cusut, am văzut clar", a povestit pacienta.

"Eu știam că este rezidentă și era cumva mâna dreaptă a doamnei doctor. Doamna doctor mai e activă la o clinică privată. O rudă de-a mea, când a făcut ecografie în acea clinică privată, Raluca era și ea acolo, erau nedezlipite. La mesaje sau la programări, doamna Raluca ne răspundea", a mai spus pacienta, pentru România TV. Totodată, ea nu-şi poate ascunde dezamăgirea: "Pot să spun că m-a cusut una care are mai puține clase decât mine. E strigător la cer. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am avut nicio problemă".

Falsul medic de la Spitalul Judeţean Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii, unde intrase cu media 1,68

Femeia de 30 de ani care a lucrat în ultimul deceniu ca rezidentă în Secţia de Ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii unde fusese admisă cu media 1,68, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei.

Verificările făcute de Ministerul Educaţiei, la cererea Libertatea,  relevă că Raluca-Daniela Bîrsan nu doar şi-a falsificat actul de rezidenţiat şi diploma de licenţă UMF şi nu a dat bacalaureatul, ci  nu a susţinut nici examenul de Capacitate de la finalul clasei a VIII-a, în 2003, când a terminat gimnaziul.

Femeia a ajuns la Şcoala de Arte şi Meserii, de unde s-a retras în clasa a IX-a Media ei pe clasele V-VIII era de 6,72, iar în acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, faţă de 25% media gimnaziului. Prin urmare, Raluca Bîrsan a obţinut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu şi a fost repartizată la un grup şcolar industrial, Unirea, din Capitală: Şcoala de Arte şi Meserii, la o clasă cu profil electromecanic. 

„De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educaţiei”, a transmis o sursă oficială pentru Libertatea. 

Pacientele spun că Raluca Bîrsan a fost mâna a doua în operaţii făcute de un alt medic, doctoriţa Dragu. Unele descriu cum au fost cusute de falsa rezidentă, altele, cum aceasta le-a pansat şi s-a ocupat de ele în zilele următoare. ,

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Ilfov afirmă că, din documentele pe care le au în contractul de voluntariat al Ralucăi Daniela Bârsan, aceasta este medic şi a lucrat ca voluntar în unitatea medicală, având anumite competenţe limitate. Ei spun că sunt în derulare mai multe anchete: una administrativă, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili dacă diploma este falsă, şi una internă, în secţia de ginecologie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că şi contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal. Ea a spus că reprezentanţii instituţiei vor face o plângere penală pentru fals în acest caz.

Marţi seară, Poliţiştii Secţiei 9 din Bucureşti au anunţat că s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări cu privire la exercitarea fără drept a unei profesii, în cazul Ralucăi Bârsan de la Spitalul Judeţean Ilfov. Poliţiştii au mai anunţat că, în 2016, un medic al unităţii spitaliceşti a sesizat că i s-a sustras parafa, fiind făcute cercetări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
18 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H