INTERVIU cu NAŞUL lui ADRIAN IOVAN la şase luni de la TRAGEDIE: Îi îndeplinim ULTIMA DORINŢĂ VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 19 Iulie 2014 15:24 // Actualizat: Sâmbătă, 19 Iulie 2014 15:29 // Sursa: romaniatv.net

Gest uluitor în cinstea lui Adrian Iovan. Naşul său spune că diseara, prietenii lui Iovan vor petrece in cinstea pilotului, dorind astfel să facă aşa cum le-a cerut Adrian Iovan, in ultimul sau mesaj inainte de moarte. O slujbă de parastas la şase luni de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni a fost oficiată, sâmbătă, pe Vârful Petreasa din comuna Horea, locul unde s-a produs tragedia.

Foto: Captură video

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant. Pilotul Adrian Iovan și o tânără, ofițer-student, și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

CITEŞTE ŞI Romaniţa nu-şi revine după moartea lui Adrian Iovan. Vezi cum a fost surprinsă lângă mormântul pilotului

La şase luni de la tragicul incident, Cristi Mărăşoiu, naşul lui Adrian Iovan a oferit un interviu cutremurător.

"Adi Iovan hai sa spunem ca a avut o premoniţie si a vorbit cam aiurea despre ce i se va intampla lui. Deci avea un pesimism, nu stiu, legat si de pensia aia, care ba o lua, ba n-o lua, toţi piloţii nu înţeleg situaţia asta. Si Adi ne-a tot bombardat cu ganduri sumbre. Că lasă, bă, am trăit, îmi ajunge, îmi este egal. Şi ne-a rugat din suflet să-i cântăm şi să fim veseli la înmormântarea lui, chiar la ultima întâlnire, la Sinaia parcă am făcut-o. Noi ne întâlnim în fiecare an, promoţia, şi sărbătorim. Şi la înmormântarea lui n-a fost cazul, pentru că se interpreta tot. Aşa, am găst de cuviinţă, ne retragem aicea, la naşu, şi să-i cântăm şi să fim veseli, practic. Aşa, în stilul nostru, de aviatori. Deci dacă vă uitaţi pe internat, "aviaţia dă senzaţia", o să vedeţi că şi în nori sunt cârciumi, unde toţi piloţii or să bea până cad în nas", a povestit naşul pilotului.

Citeşte şi Romaniţa Iovan cere DESPĂGUBIRI după moartea fostului său soţ în tragedia aviatică din Apuseni

Fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, a depus o coroană de flori albe, cu mesajul "Poate, din cer, pe avion stelar, la manşă cu luceafărul de seară, să mai cobori la Albert (fiul lui Adrian Iovan - n.red.) şi, arar, să-l vezi cum creşte, ca să nu te doară".

 "Adi asculta orice muzică. Îl mai certam noi când punea manele, dar el asculta orice muzică, era deschis la orice. Dar asta e melodia noastră, ne agăţăm de ea mai mereu când ne întâlnim. În mod sigur şi în mod cert vom face o petrecere aşa cum a vrut el. Dacă mă întrebaţi pe mine, mai toţi o spun, mai în glumă, mai în serios, la un şpriţ. Însă el avea o durere în suflet, datorită acelei nenorocite de pensii. Se judeca sau ce făcea, care i-a schimbat cursul vieţii. dar mă rog, nu trebuie să dezvoltăm. Toate la un loc l-au făcut probabil să nu mai aibă pofta de viaţă. Pe de altă parte, era foarte mândru că zboară la academie, sau unde zbura el, ce făcea. Deci asta-i părerea mea, că era un amestec de dezamăgire şi totodată de speranţă. Dezamăgire pt ceea ce a găsit după o viaţă de muncă, nu e numai el în situaţia asta, vorbesc de piloţi, şi speranţă că încă mai era în putere şi putea să împartă din experienţa lui celor mai tineri. Mă rog, după aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar în contextul ăsta, a vorbit mai mult ca ceilalţi despre aşa ceva. Ca bârfă, o luăm că a avut o presimţire", a adăugat acesta.

Citeşte şi ACUZAŢII DURE la cinci luni după TRAGEDIA din Apuseni. Fratele Aurei Ion sare la gâtul medicului Sorin Ianceu

La parastas a fost prezent şi Argentin Todea, unul dintre cei trei săteni din Horea care au descoperit epava avionului şi victimele accidentului.

Pentru a putea asista la slujba religioasă, cei prezenţi au fost nevoiţi să străbată o distanţă de 15 kilometri din centrul localităţii Horea până în apropierea locului în care a avut loc accidentul, iar de aici au urcat, pe jos, prin pădure, alţi circa doi kilometri.La Căminul Cultural din Horea va avea loc şi o pomană oferită, în amintirea celor decedaţi, de către Romaniţa Iovan, sprijinită de autorităţile locale.
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iul 15:59
...diseara, prietenii lui Iovan vor petrece in cinstea pilotului, dorind astfel să facă aşa cum le-a cerut Adrian Iovan, …read more ...
19 iul 15:32
...dorind astfel să facă aşa cum le-a cerut Adrian Iovan, in ultimul sau mesaj inainte de moarte. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H