INTERVIU cu NAŞUL lui ADRIAN IOVAN la şase luni de la TRAGEDIE: Îi îndeplinim ULTIMA DORINŢĂ VIDEO

Gest uluitor în cinstea lui Adrian Iovan. Naşul său spune că diseara, prietenii lui Iovan vor petrece in cinstea pilotului, dorind astfel să facă aşa cum le-a cerut Adrian Iovan, in ultimul sau mesaj inainte de moarte. O slujbă de parastas la şase luni de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni a fost oficiată, sâmbătă, pe Vârful Petreasa din comuna Horea, locul unde s-a produs tragedia.

19 iul. 2014, 12:24
INTERVIU cu NAŞUL lui ADRIAN IOVAN la şase luni de la TRAGEDIE: Îi îndeplinim ULTIMA DORINŢĂ VIDEO

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant. Pilotul Adrian Iovan și o tânără, ofițer-student, și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

CITEŞTE ŞI Romaniţa nu-şi revine după moartea lui Adrian Iovan. Vezi cum a fost surprinsă lângă mormântul pilotului

La şase luni de la tragicul incident, Cristi Mărăşoiu, naşul lui Adrian Iovan a oferit un interviu cutremurător.

Adi Iovan hai sa spunem ca a avut o premoniţie si a vorbit cam aiurea despre ce i se va intampla lui. Deci avea un pesimism, nu stiu, legat si de pensia aia, care ba o lua, ba n-o lua, toţi piloţii nu înţeleg situaţia asta. Si Adi ne-a tot bombardat cu ganduri sumbre. Că lasă, bă, am trăit, îmi ajunge, îmi este egal. Şi ne-a rugat din suflet să-i cântăm şi să fim veseli la înmormântarea lui, chiar la ultima întâlnire, la Sinaia parcă am făcut-o. Noi ne întâlnim în fiecare an, promoţia, şi sărbătorim. Şi la înmormântarea lui n-a fost cazul, pentru că se interpreta tot. Aşa, am găst de cuviinţă, ne retragem aicea, la naşu, şi să-i cântăm şi să fim veseli, practic. Aşa, în stilul nostru, de aviatori. Deci dacă vă uitaţi pe internat, „aviaţia dă senzaţia”, o să vedeţi că şi în nori sunt cârciumi, unde toţi piloţii or să bea până cad în nas„, a povestit naşul pilotului.

Citeşte şi Romaniţa Iovan cere DESPĂGUBIRI după moartea fostului său soţ în tragedia aviatică din Apuseni

Fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, a depus o coroană de flori albe, cu mesajul „Poate, din cer, pe avion stelar, la manşă cu luceafărul de seară, să mai cobori la Albert (fiul lui Adrian Iovan – n.red.) şi, arar, să-l vezi cum creşte, ca să nu te doară”.

 „Adi asculta orice muzică. Îl mai certam noi când punea manele, dar el asculta orice muzică, era deschis la orice. Dar asta e melodia noastră, ne agăţăm de ea mai mereu când ne întâlnim. În mod sigur şi în mod cert vom face o petrecere aşa cum a vrut el. Dacă mă întrebaţi pe mine, mai toţi o spun, mai în glumă, mai în serios, la un şpriţ. Însă el avea o durere în suflet, datorită acelei nenorocite de pensii. Se judeca sau ce făcea, care i-a schimbat cursul vieţii. dar mă rog, nu trebuie să dezvoltăm. Toate la un loc l-au făcut probabil să nu mai aibă pofta de viaţă. Pe de altă parte, era foarte mândru că zboară la academie, sau unde zbura el, ce făcea. Deci asta-i părerea mea, că era un amestec de dezamăgire şi totodată de speranţă. Dezamăgire pt ceea ce a găsit după o viaţă de muncă, nu e numai el în situaţia asta, vorbesc de piloţi, şi speranţă că încă mai era în putere şi putea să împartă din experienţa lui celor mai tineri. Mă rog, după aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar în contextul ăsta, a vorbit mai mult ca ceilalţi despre aşa ceva. Ca bârfă, o luăm că a avut o presimţire„, a adăugat acesta.

Citeşte şi ACUZAŢII DURE la cinci luni după TRAGEDIA din Apuseni. Fratele Aurei Ion sare la gâtul medicului Sorin Ianceu

La parastas a fost prezent şi Argentin Todea, unul dintre cei trei săteni din Horea care au descoperit epava avionului şi victimele accidentului.

Pentru a putea asista la slujba religioasă, cei prezenţi au fost nevoiţi să străbată o distanţă de 15 kilometri din centrul localităţii Horea până în apropierea locului în care a avut loc accidentul, iar de aici au urcat, pe jos, prin pădure, alţi circa doi kilometri.La Căminul Cultural din Horea va avea loc şi o pomană oferită, în amintirea celor decedaţi, de către Romaniţa Iovan, sprijinită de autorităţile locale.