Interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Ministrul Educaţiei spune ce se va întâmpla cu profesorii care predau, deşi au ieşit la pensie

Interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Ministrul Educaţiei a spus ce se va întâmpla cu profesorii care încă predau, deşi au ieşit la pensie. Sorin Cîmpeanu spune că o soluţie ar fi plata cu ora.

26 feb. 2021, 17:37
Interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Ministrul Educaţiei spune ce se va întâmpla cu profesorii care predau, deşi au ieşit la pensie
Interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Ministrul Educaţiei spune ce se va întâmpla cu profesorii care predau, deşi au ieşit la pensie

Interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Întrebat despre proiectul privind interzicerea cumulului pensii cu salariul de la stat, ministrul Educaţiei a declarat că va fi posibilă plata cu ora în învăţământ, precizând că în caz contrar va exista o mare problemă.

Interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Sorin Cîmpeanu: Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora

Citeşte şi Se vor putea da mărţişoare şi flori profesoarelor şi colegelor de la şcoală de 1 şi 8 martie? Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a spus ce se va întâmpla cu profesorii care predau, deşi au ieşit la pensie, după ce va fi adoptat proiectul care interzice cumularea pensiei cu salariu.

”Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora pentru acei colegi ai noştri care au şi calitatea de pensionar. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în învăţământ, o resursă umană şi aşa deficitară din perspectiva calificării şi a competenţei ar deveni încă şi mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce şcoala românească şi mai mult către personal necalificat şi sunt convins că nimeni nu-şi doreşte acest lucru”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă în ce situaţie se revine complet la cursurile online: „Şcoala e un factor de transmitere a infecției cu SARS-CoV-2”

Turcan a precizat că vor fi câteva principii de bază.

Raluca Turcan a declarat la finalul dezbaterilor parlamentare pe tema bugetului ministerului de resort că proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare.

„Acel proiect (de interzicere a cumulului pensiei cu salariul la stat, n.r.) va fi prezentat zilele următoare şi astăzi n-aş dori să intru în detalii, pentru că sunt convinsă că sunt foarte multe întrebări. Voi prezenta proiectul şi după aceea veţi vedea care este conţinutul. În momentul în care prezentăm public proiectul asumat de către minister pentru şedinţa de Guvern, veţi vedea detaliile şi voi răspunde la toate întrebările.

Orice proiect are o fundamentare, iar în fundamentare sunt incluse raţiunile pentru susţinerea lui. Aşadar le veţi vedea atunci”, a declarat Raluca Turcan la finalul dezbaterilor parlamentare privind bugetul ministerului de resort.